אומנות לחימה היא מערך נלמד של מיומנות הכולל תרגילים ותנועות שמטרתם שיפור היכולות לתקיפה והגנה עצמית בקרב פנים מול פנים. השיטות השונות בתחום כוללות ערכים פיזיים ואמנותיים שונים, מקורות מסורתיים שונים, טכניקות מגוונות, שימוש ביכולות תודעתיות ולעתים בכלי נשק קרים כגון חרבות וסכינים.
מקורותיהן של כמה מאומנויות הלחימה המרכזיות הם במזרח הרחוק באמונות דתיות ומסורות עתיקות, אולם התגבשותן לכדי ענפים ספורטיביים תחרותיים היא מאוחרת הרבה יותר. עם זאת, המסורות העתיקות עדיין נוכחות בהן, וניתן למצוא בהן ערכי יסוד כמו ערכים אמנותיים בתנועה, יכולות שליטה בגוף, קודים מוסריים ותודעתיים לצד יעילות בהגנה והתקפה. קורס מדריכי אומנויות לחימה עוסק בכל נקודות אלה ורבות אחרות.
לימוד, אימון ותרגול אמנויות הלחימה דורש יכולות פיזיות ומנטליות; נדרשים כוח, זריזות, שיווי משקל וקואורדינציה, גמישות וסיבולת לב-ריאה, ולצידם משמעת פיזית, יכולת ריכוז והתמדה. שילוב דרישות אלו קידם את אמנויות הלחימה, מלבד למעמד של ספורט תחרותי, גם לכלי לשיפור הכושר האישי והיכולת האירובית של חובבים רבים.
לימודי אמנויות לחימה מקובלים אם כן בעיקר עבור שלוש קבוצות; הראשונה כוללת כאלו הנדרשים למיומנויות לצורך עימותים פיזיים אפשריים, בין אם אנשים פרטיים המרגישים צורך בחיזוק הסיכויים שלהם לנצח בעימותים חזיתיים, ובין אם בארגוני בטחון שונים, החל מחברות אבטחה פרטיות, ועד יחידות שב"כ ומוסד.
עבור הקבוצה השניה משמש התחום לאימון כושר אירובי. ניתן להתאים טכניקה לצרכים הכושר המבוקשים, בהתאם לדגש הטכני, הפיזי או המנטלי המודגש בה.
הקהל השלישי אשר לומד את התחום הוא ילדים; אומנויות לחימה דוגלות במתן כבוד של היריבים זה לזה, ולחימה מתוך שלוה ורצון להתמודד ולהתחרות ולא מתוך רצון להוצאת אגרסיות. הקרב נערך באופן מובנה, תוך שמירה על חוקים ברורים, כך שדווקא ילדים אשר נוטים לאימפולסיביות ולאלימות ימצאו במקצוע דרך לאזן את עצמם וללמוד איפוק וריסון בד בבד עם הפעלת הגוף. קורס מדריכי אומנויות לחימה מיועד להקנות את יכולות אלו לכל הקבוצות האלו, ולעשות זאת במקצועיות ובאחריות.