דרך הביטוי המרכזית שלנו שבה אנחנו משתמשים בחיי היום יום היא בעיקרה הדיבור. שימוש בשפה הוא הצורה הקלה ביותר עבורנו לתקשר זה עם זה ולבטא את עצמנו בצורה המדויקת ביותר, או לפחות ככה אנחנו חושבים. מעבר לשימוש בלשון ובשפה, קיימות דרכים נוספות לביטוי עצמי כאשר אחת מהן היא ללא ספק האופן שבו אנו משתמשים בגוף שלנו בכלל ובמהלך ריקוד בפרט.
הריקוד מפותח וקיים ברוב אם לא בכל התרבויות בעולם, מהעתיקות ועד לחדשות, מה"פרימיטיביות" ועד למודרניות ביותר. זהו שם כולל ורחב לסוגים רבים של מחול החובקים את כל כדור הארץ, מריקודי בטן במזרח, דרך מחול אפריקאי ועד לריקודים סלונים, בלט וג'אז במערב. מי שברצונו להעשיר את עצמו ולגוון את היום יום שלו צריך רק לבחור את הסוג המתאים לו ביותר ואת המטרה שלשמה הוא מגיע ללימודים אלו.
מסלולי הלימוד
רקדנים בתחילת דרכם המחפשים נתיב מקצועיי יבקשו בדרך כלל לעשות זאת באמצעות בתי ספר למחול, במסלולים האורכים אפילו ארבע שנות לימודים וכוללים העמקה בסגנונות מחול שונים לצד לימודים תיאורטיים מעמיקים. רקדנים חובבים שרוצים לפתח את יכולותיהם כתחביב יכולים לעשות זאת באמצעות חוגים ושיעורי סטודיו שונים.
תכני הלימוד
לימודים באופן מקצועי כוללים: אנטומיה, פיזיולוגיה, תזונה לספורטאים, היסטוריה של המחול, סגנונות שונים (ג'אז, היפ הופ, בלט, מחול מודרני ועוד), פציעות ספורט, כושר גופני ושיעורים עיוניים רבים נוספים.
חלקו המעשי של מסלול לימודים זה כולל תרגול מעשי של הסגנונות שנלמדו, לימוד בניית כוריאוגרפיה, תרגול העברת שיעור, בניית מערכי שיעור וכן הלאה. לימודי חובבים כוללים בדרך כלל תרגול מעשי חזרה על כוריאוגרפיה שנמשכת שיעור אחד או כמה שיעורים.
לימודי ריקוד כתחביב מכל סוג ניתן למצוא בכל עיר, בכל מתנ"ס או מרכז קהילתי, כאשר מי שמבקש למצוא הכשרה מקצועית בתחום יכול למצוא לימודים בחיפה, לימודים בנתניה, לימודים בתל אביב, לימודים בירושלים ועוד.