באופן כללי, לימודי יהדות וכשרות עוסקים בתחומים רבים ומגוונים מעולם הדת. ניתן לחלק קורסים אלו לשניים: אלו הקשורים להעשרה אישית ולהעצמה, ואלו המכשירים את המשתתפים בהם למקצוע פרקטי ומעשי בעולם מקצועות ההלכה המתאפיינים בביקוש רב וערך מקצועי גדול. הלימודים פתוחים בפני הקהל הרחב ומציעים מגוון של קורסים החל ממפגשי העשרה חד פעמיים ומהרצאות בתחומים שונים, דרך קורסים המתקיימים פעם בשבוע ועוסקים בנושא ספציפי, כגון פרשת שבוע, וכלה בקורס או בתוכנית לימודים הקשורה לתחום, דוגמת מחשבת ישראל או פסיכולוגיה יהודית.
בהתחשב בכך שרבים מבין הקורסים העוסקים ביהדות אינן לצורך הכשרה מקצועית, אלא לצורך העשרה אישית, הרי שבוגרי קורסים לרוב לא יתחילו דרך מקצועית חדשה שעושה שימוש במה שלמדו, אלא ישלבו את התכנים עם החיים ועם העולם שבו הם פועלים כיום. עם זאת, קורסי כשרות למיניהם מכשירים את הלומדים בהם למקצועות קולינאריים ולפיקוח על תעשיות מזון קטנות וגדולות. בוגרים אלו מוצאים את מקומם במהירות בשוק העבודה ואף מתקדמים בסולם הדרגות המקצועי בתחום זה.
בין הקורסים וההכשרות ניתן למצוא פרקים העוסקים במדרשי חז"ל, פסיכולוגיה יהודית, לימוד דף יומי, שיעורי גמרא, סדנאות קבלה, דיונים על הלכה ועל דמוקרטיה, פרקים על נשים ועל יהדות ולימודי חמש מגילות. כמו כן, בין הקורסים המעשיים בתחום ניתן למצוא קורס כותבי סת"ם לכתיבת ספרי תורה, מגילות ומזוזות, קורס שחיטת עופות, קורס משגיחי כשרות, קורס טוענות רבניות, לימודי דיינות, גישור בראי היהדות וכן הלאה.
האופי השונה של המסלולים והבדלי המהות ביניהם גורמים לכך שמשך הזמן הדרוש ללימודים אלו הוא אחר מקורס לקורס. בעוד לימודי העשרה יכולים להימשך שנה, חצי שנה, מפגש חד פעמי או שנים רבות, הרי שהלימודים המקצועיים בתחום נעים בין כמה חודשים לבין שנה או שנתיים. לימודי יהדות וכשרות פתוחים לכל המתעניינים בתחום ובפרקים המגוונים שבו, כאשר ניתן למצוא קורסי יהדות בתל אביב ובירושלים, קורסים בכשרות במרכז, קורסים בכשרות בצפון וסדנאות בכל רחבי הארץ.