קורס שמטרתו רכישת כלים וטכניקות עבודה מתקדמות בתחום הקולינריה המוסדית, ושיפור תהליכי הפעילות ומתן פתרונות משופרים בעולם המסעדנות. בין היתר נלמדים ביקורות ופיקוח על קניות מזון ומשקאות, זיהוי נקודות תורפה אופרטיביות, ניהול מקצועי של כנסים ואירועים, בתי קפה ובארים, תורת היינות, נושאי תברואה והיגיינת מזון, והתנהלות נכונה מול המטבח והשף הפועל בו.
מקום הלימודים
תל אביב או קורס אינטרנטי.
מתכונת הקורס
100 שעות לימוד, 25 מפגשים.
תנאי קבלה
מנהלי אירועים ומסעדות, שפים, אנשי מזון ומטבח המעוניינים להתמקצע בתחומם
ניתן להגיש בקשה למלגות לזכאים: מימון מלא לקורס לבני 45+ העוסקים במקצועות שוחקים מעל 20 שנה בתפקיד.
הסמכה
תעודה מטעם מכללת מישלב.
נושאי הלימוד
- ניהול ותפעול ברים ומועדונים, מטבחים מוסדיים, חדרי אוכל ומסעדות
- תקשורת בינאישית, גישור ניהול סכסוכים
- ניהול השרות והצוותים במזנונים ובשירות עצמי, נקודות תורפה, נהלים, דיני ויחסי עבודה, עובדים זרים
- ביקורת מזון ומשקאות דו"חות ושיפור ביצועים, מדדים תפעולים, נקודות להשוואה
- בזבוז, ביקורת תחנות, יינות ומשקאות חריפים
- הצטיידות רכש, קניות, ניהול מלאים, קבלה ורישום, מחסן, הנפקות, מלאי ישיר ותחנות, הגדרת צרכים, אחסון
- היבטים משפטיים, חוזים, מכרזים והתקשרויות, אחריות אישית מקצועית
- תלונות, תביעות, איסור הפליית מוצרים
- מלאי חובה בברים, מינון משקאות בכירים, הפעלת צוותים, סדנאות קוקטילים
- בשר, דגים ועופות
- יסודות הבישול: קלאסי ומודרני, כתיבה ועריכת תפריטים
- ניהול תכנון והפעלת צוות, מטבח, שף, אירועים וכנסים
- סוגי ומכירת אירועים, ניהול ספקים
- דיני עסקים, התקשרות וחוזי מכירה
- בטיחות, היגיינה ותברואת מזון מטבחיים, HACCP למניעת ליקויים
- דרישות משרד הבריאות, דיני כשרות, תברואת מזון, באר ויינות
- סוגי יין, יקבים מובילים, התאמת מנות, מזיגה והגשה, טעימות
- סוגי קפה, תערובות, מה מתאים למה, דרכי הכנה, הצגה ומכירה
- משקאות אלכוהוליים