הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון, והשלכותיה על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד כאחד, ידע לגילוי מהיר ומהמן של מזון מקולקל ומזוייף שיטות חדשות ודרכי פעולה ומניעה, והכשרה מקצועית בנושאי תברואה והייגינה מזון על פי דרישות משרד הבריאות.
מקום הלימודים
תל אביב.
קהל היעד
מנהלי מערכות הזנה, מנהלי וסגני מטבח מוסדיים, קניינים רסיברים, אנשי תחזוקה וקירור מזון, חברות קיטריינג, מלונות ומסעדות.
הסמכה
תעודת "נאמן תברואה ובטיחות מזון" - מטעם משרד הבריאות.
נושאי הלימוד
- יסודות במיקרוביולוגיה של המזון
- גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון
- מחלות והרעלות מזון
- רכישות מזון, סימון וחיי מדף, זיופים, גילוי ומניעה
- הובלה, איחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים
- שיטות שימור מזון גולמי ומבושל
- תקנות ותנאים- רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים
- מערכות בקרת מזון ממשלתית ועצמאית HACCP-G.M.P
- הגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון
- עקרונות לתכנון ותפעול מטבחים מוסדיים ותהליכי עבודה נכונים