עולם היין בכלל וייצורו בפרט הם מעוזם של אניני הטעם. הקורסים בתחום נחלקים פחות או יותר לשניים: טעימות יין וייצור יין. במסגרת הטעימות קיימות סדנאות יין רבות בשוק ולפניכם כאן באתר מוצג מבחר מנצח מביניהן. במהלך מפגשים אלו תוכלו ללמוד על תרבות היין וההיסטוריה דרך הכרת סוגי זני ענבים, טעימות לאורך תהליכי ההכנה ועד למוצר המוגמר, תוך השוואה והבנה של ההבדלים והטעמים. כך נרכשת מומחיות בתחום המאפשרת לצרוך יינות איכותיים יותר באופן מושכל יותר, ולדעת לעמוד על ההבדלים בינם לבין מוצרים נחותים מהם. עבור אלו שרוצים גם לייצר את היין בעצמם, לבחור וגם לגדל את זני הענבים בעצמם, נערכים מסלולים מקיפים וחווייתיים המלמדים על תהליך הייצור עצמו בשילוב התנסות מעשית.
קורס יין
לימוד ייצור יין
במסגרת הקורס לומדים את מהלך ההפקה המלא. מדובר בתהליך מורכב שדורש מומחיות וזמן, ויש לעשותו בקפידה כך שהוא יצליח, מי שמעוניין לעסוק בתחום צריך להיות בקיא בתחומים רבים אחרים כמו מציאת אדמה המתאימה לגידול גפנים. גידול נכון של גפנים, זנים שונים, ייצור, מארז ושיווק. תלמדו גם את פוטנציאל זיהוי הכרם  נהלים ובדיקת תהליכים.
כדי לבחור קורס מתאים לכם, עליכם להגדיר מהי המטרה שלכם בו, יש המעוניינים לעבור קורס למען ידע כללי או למען החוויה והחברה, ויש כאלה המעוניינים להעמיק את הידע ולהתעסק בתחום בעתיד ברמה מקצועית.

למי זה מתאים
לימודים אלו פונים לכל אוהבי האלכוהול והיין למיניהם, ולאלה המבקשים להפוך תחביב למקצוע ולהשתלב בעולם זה בצורה עצמאית. הלימודים גם מיועדים למי שכבר עוסקים בתחום, ומעוניינים להרחיב ולרכוש ידע נוסף ומיומנויות עבודה חדשות. את הקורס מעבירים מרצים מקצועיים שמיומנים בגידול גפנים ותהליך ייצור וגם טועמי יין בינלאומיים. קורסים לטעימת יין נפוצים בבתי הספר השונים וניתן ללמוד בבית הספר לברמנים, כמו גם ביקבים שונים ברחבי הארץ.

קרא עוד על קורס יין

נמצאו 9 קורסים

בציר ליינן


יקב שורק - בית ספר לעשיית יין
קורס הכולל תיאוריה, עבודה מעשית, טעימה וניתוח יין בשלבי הכנתו. מסלול זה מתמקד בעונת הבציר, אותה הוא מלווה החל מדיגום הענבים בכרם, דרך מלאכת הבציר עצמה, הכנת התירוש לתסיסה, טעימת
קיבוץ נחשון

הקמה וניהול יקבי בוטיק


מט"י גליל מערבי
יינות בוטיק מאופיינים במגע אישי שמורגש בטעם היין, בגידול הגפנים ובשילוב זנים חדשים. בואו לקבל כלים מקצועיים לייצור יין, שיווק וניהול נכון של יקב בוטיק הכוללים טעימות מודרכות של יינות
עכו

כימיה של יין ומעבדת יקב בוטיק


יקב שורק - בית ספר לעשיית יין
קורס להקניית ידע בתהליכים כימיים וביוכימיים ביין, וקישור אותו הידע לפעולות בשטח, טיפולים ובדיקות מעבדה. התהליכים בהם עוסק המסלול הם חימצון וחיזור ביינות, שימוש ב-SO2, היווצרות חומצת חומץ, אלדהידים ואתיל
קיבוץ נחשון

הכנת יין בחביות


יקב שורק - בית ספר לעשיית יין
חוויית יקב אמיתית. במהלך הקורס כל משתתף מייצר יין בחבית עץ אלון בת 225 ליטר. הקורס משלב בתוכו שלושה מרכיבים: הרצאות בנושא עשיית יין, מפגשי טעימה מיוחדים ומפגשי טיפול ביין.
קיבוץ נחשון

יין - קורס "אשכול כרם"


יקב שורק - בית ספר לעשיית יין
העמקת הידע וההבנה בגידול כרם יין. הקורס נותן למשתתפיו כלים בהקמת כרם, טיפולו, וניתוח פוטנציאל איכות הענבים בכרם. כל זאת מתוך הראייה של גידול ענבים לייצור יין איכותי. במסגרת הקורס
קיבוץ נחשון

אשכול טעימות יין


יקב שורק - בית ספר לעשיית יין
קורס טעימות יין ייחודי המשלב טעימה של תמיסות שונות, יינות בתהליך עשייתם ויינות מוגמרים. מטרות הקורס הן הקניית מיומנויות טעימה - יכולת ניתוח יינות ושימוש נכון ב"שפת היין", פיתוח הבנה
קיבוץ נחשון

הכנת יין - קורס מעשי


יקב שורק - בית ספר לעשיית יין
במסע של טעם וריח, צעד אחר צעד, עוברים משתתפי הקורס את כל שלבי הכנת היין. החל מהבשלת הענבים בכרם, דרך בצירתם עם הנץ החמה, יישון היין ועד למילוי הבקבוקים ולהשקת
קיבוץ נחשון

פגמים ביין


יקב שורק - בית ספר לעשיית יין
הקורס עוסק בגורמי פגמים שונים ביין, דרכים למניעתם ודרכים לטפל בהם. ההרצאות כוללות חלק מעשי בו  טעימת יינות עם הפגמים הרלוונטיים.   מקום הלימודים קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון   מתכונת הקורס 3 מפגשים בשעות 18:30- 21:30   קהל
קיבוץ נחשון

קורס ברמנים


זמן אמיתי בית ספר לברמנים בע"מ
תחום האלכוהול בישראל הינו תחום מתפתח, ומספר הברים שנפתחים הולך וגדל מדיי שנה, דבר זה נובע מתרבות האלכוהול אשר החלה לחדור לישראל לפני כ-20 שנה. ברמנים זוכים לעבוד באווירה כיפית
תל אביבחיפהירושליםבאר שבעאילתהרצליה
Personal Service

אנחנו נעשה את כל העבודה בשבילך

עדיין מתלבטים? לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות

שלח פניה

מאמרים

קורס ברמנים ויין - לצלול לעולם האלכוהול

לימודי הברמן הם למעשה קורסים שונים של שיטות עבודה למיניהן. קיימים ארבעה שלבים בלמוד קורס הברמנים, כאשר כל אחד יכול לבחור

קורס ברמנים - רגע לפני שנרשמים

משרת ברמן יכולה להיות רווחית מאוד לצעירים וסטודנטים, אך בנוסף לכסף מדובר בעבודה מהנה המשלבת חיי תרבות ולילה סוערים. 

עולם היין

ייצור היין בתחילה היה פשוט: סחיטת ענבים ע"י דריכה עליהם בגת- לכן נקראה פעולה זאת דריכת ענבים- התססת המיץ וזריקת המשקעים.

הכל על קורס ברמנים

הברמן אינו עוד מוזג חובבן של משקאות ללקוחות שאינם מבחינים בין משקה זה או אחר, אלא נדרש להכרה מעמיקה עם עולם המשקאות החריפים,

קורס ברמנים - המקצוע, הקורס ואפשרויות העבודה

כידוע, עולם האלכוהול מתקדם מעת לעת, ותמיד נחמד לדעת מה המשקה הבא שתוכלו להציע ללקוחותיכם מעבר לשולחן (יתרה מזאת, נחמד יותר

עוזרים לייננים להשיג איכות ואחידות

חבית יין הנה ייחודית, תוצר של האש החשופה והחום ששימשו את החבתן לכיפוף וקליית לוחות העץ. עם השנים, פיתח כל יצרן חביות

חמש סיבות לעשות קורס ברמנים, ועוד אחת

סיבה מספר אחת: בגלל החבר'ה שלושה מתוך חמשת חבריך הטובים ביותר נרשמו כבר לקורס ברמנים ואתה עדיין מתלבט. אתם

מתעניין בלימודים?
הדרך הקלה לאיתור קורס

לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות:

אני מסכים/ה לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות
חזרו אלי

מסננים בתחום קורס יין