הקורס עוסק בגורמי פגמים שונים ביין, דרכים למניעתם ודרכים לטפל בהם. ההרצאות כוללות חלק מעשי בו טעימת יינות עם הפגמים הרלוונטיים.
מקום הלימודים
קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון
מתכונת הקורס
3 מפגשים בשעות 18:30- 21:30
קהל היעד
יצרני יין והעוסקים בעולם עשיית היין
הסמכה
תעודת בוגר יקב שורק – בי"ס לעשיית יין
נושאי הלימוד
- פגמים שמקורם בחמצון: הכימיה בתגובת חמצון, חיזור בתירוש וביין, גורמים מאיצי חמצון ומעכבי חמצון בתהליך, טיפול ביינות מחומצנים. טעימת יינות מחומצנים
- פגמים מיקרוביאליים: עולם המיקרואורגניזמים בתירוש וביין, בקטריות שמרים ועובשים הגורמים לפגמים ביין והתנאים להופעתם.
- הפגם, דרכים למניעתו ולטיפול בו. טעימת יינות עם פגמים מיקרוביאליים
- פגמים שמקורם בטכנולוגיה ובבקבוק: פגמי גופרית, חוסר יציבות ביין והופעת משקעים ועכירות,
- מחלת הפקק TCA, חלבונים ביין, דרכי מניעה וטיפול בכל פגם. טעימת יינות פגומים