העמקת הידע וההבנה בגידול כרם יין. הקורס נותן למשתתפיו כלים בהקמת כרם, טיפולו, וניתוח פוטנציאל איכות הענבים בכרם. כל זאת מתוך הראייה של גידול ענבים לייצור יין איכותי. במסגרת הקורס יקבל כל משתתף חלקת כרם אישית בה יטפל ואותה ילווה לאורך עונה שלמה. הטיפול בחלקה יכלול את כל שלבי הגידול: הזמירה (גיזום), הטיפולים הירוקים בלבלוב, קביעת עומס היבול הרצוי וליווי תהליך ההבשלה בענבים. כשתחל עונת הבציר יוכלו משתתפים המעוניינים בכך, להשתלב באחד מהקורסים של יקב שורק, לבצור את הענבים אותם גידלו לייצר מהם יין ובכך להשלים מחזור שלם של גידול ענבים.
מקום הלימודים
קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון
מתכונת הקורס
10 פגישות בנות שלוש שעות, המפגשים המעשיים בימי שלישי ב-8:30 בבוקר למעט סיור הכרמים
קהל היעד
מי שמגדל או שמתכון לטעת כרם יין ומעוניין להעמיק את הידע שלו בגידולו
הסמכהתעודת בוגר יקב שורק – בי"ס לעשיית יין
נושאי הלימוד
- האיכות בכרם - גורמים המשפיעים על איכות כרם היין כגון קרקע, אקלים, עומס יבול, עקרונות בבחירת כרם לצורך רכישת ענבים
- הקמת הכרם ועיצובו לקראת נטיעה והקמת כרם חדש; שיטות עיצוב כרם יין
- תהליכים בכרם ובענבים והשפעתם על הרכב ואיכות היין: תהליכים פיסיולוגיים וביוכימיים בגפן ובענבים במהלך הבשלתם
- טיפולים בכרם להגברת איכות הפרי, תהליכים בענב והשפעת תנאי הסביבה על יצירת סוכרים, חומצות אורגניות, חומרי צבע, נוגדי חמצון, טאנינים וחומרי ארומה
- משק מים ועקרונות דישון בכרם יין- עקרונות השקיה ודישון של כרם יין כאמצעי לשליטה בעומסי היבול ואיכות הענבים
- זמירה
- טיפול ירוק
- שילוב שריגים
- הדברה
- הבוחל, החלפת צבע, עומס יבול ודילול פרי
- דיגום ענבים ומעקב אחר ההבשלה
- בדיקות מעבדה