מקנה הבנה ויכולות באחת האומנויות הבסיסיות ביותר מבין ענפי האמנות הפלסטית, אשר ראשיתה עוד בימי האדם הקדמון. תוצר מלאכת הפיסול הוא יצירה תלת-ממדית המתבצעת תוך שינוי פיזי של חומרים, הוספה וגריעה מהם עד לעיצובם מחדש על פי חזון האמן. עם התפתחות האמנות המודרנית נוספו טכניקות חדשות למדיום הפיסול וביניהן רדי-מייד, וידאו ארט, מיצגים ומיצבים. הפיסול עוסק בבחינת אלמנטים בחלל; תנועה וקיפאון, נפח ותלת-ממדיות. זהו שילוב בין נסיון לחיקוי המציאות באמצעות היצירה, לבין תפיסת המציאות הסובייקטיבית בעיני האמן המתבונן והרצון להבעה אישית שלה. מובן זה משחרר את היוצר ממלאכת החיקוי הישירה והאובייקטיבית של המציאות לכדי ייצוג משוחרר, בעלת תכונות אסתטיות עצמאיות.
לצד השינוי המושגי בהגדרת הפיסול המודרנית, השתנו גם שיטות העבודה; במלאכת הפיסול הקלאסית משמשים החומרים בנפרד זה מזה, והטכניקות נבדלות אחת ממשנתה, דימויים אשר נפרדו בשיטות וחומרי הגלם התמזגו לשילובים חדשים שערערו את היסודות הקלאסיים.
לימודי פיסול אינם לימודים המתבצעים בדרך כלל לרכישת מנוף כלכלי. רבים לומדים את התחום, אך מעטים הם אלו המתפרנסים ממנו, רובם בוגרי לימודי אמנות מקיפים. המסלולים המוצגים בעמודים הבאים כוללים לימודים אשר מטרתם הבסיסית היא להעניק אפיק יצירתי עבור אלו שמבקשים זאת, לפתח אותו מקצועית, להעצים את היכולות הקוגניטיביות וגם את הקואורדינציה הטבעית ולאפשר עיסוק מהנה ומעשיר לשעות הפנאי, שגם נחשב למלאכה מרגיעה נפשית, אשר מתקיים בה יסוד של "בריאה", ותחושת חיבור עם הנצח.
המושג "פיסול" הוא רחב מאוד מהבחינה המקצועית; נכון אמנם שהכוונה יכולה להיות זהה, אך אין מלאכת הפיסול בעיסת נייר דומה לגילוף בעץ או סיתות באבן. לכל חומר ישנן טכניקות עבודה משלו, כלי עבודה פרטניים ומצבור ידע אותו יש לרכוש. בין ההתמחויות שמוצעות בעמודים הבאים ניתן לציין למשל יציקות גבס, פיסול באבן רכה, ברונזה, חימר, וכמובן פיסול בשיש, שהוא חומר הגלם המזוהה ביותר עם מלאכת הפיסול, ובאמצעותו נוצרו יצירות המופת הקלאסיות של ימי יוון, רומא והרנסאנס.
הלימודים נערכים לרוב בצורת סדנה יצירתית, המשלבת ידע עיוני כרקע מקצועי ותיאורטי, רכישת הטכניקה, ויצירה עצמאית תוך הדרכה מצד המורה, דיונים וביקורת עבודות אישית ובהשתתפות חברי הקבוצה. קורס פיסול ניתן ללמוד בבאר שבע, ראשון לציון, תל אביב ובמוקדים נוספים ברחבי הארץ.