בקטגוריית קורס בישול מוצגים בפניכם את כל הקורסים שיש לעבור בדרך להסמכה של שף. בתחום הזה קיים קשר חזק מאוד בין שנות הניסיון המקצועי המוכח שרכש המועמד לבין איזה קורס עליו לקחת. העבודה המעשית נלקחת בחשבון ואף הכרחית בהתמקצעות לקראת התואר המקצועי הסופי. בנוסף אפשר למצוא קורסי בישול ביתי לחובבים, לימודי התמקצעות נקודתיים כמו למשל מזון בריא או טבעוני, לצד הכשרת מקצוענים לעבודה בשירותי הסעדה, קייטרינג, בתי אוכל מכל הסוגים ובכל היקף. תחום הטבחות והבישול נהנה מפיקוח מקצועי ממלכתי של משרד התמ"ת. הכשרת היסוד באומנות הבישול - טבחות סוג 1, אורכת קרוב לשנה, ועם הניסיון המקצועי ניתן לשדרג את ההסמכות והיכולות בדרגות 2, 3, ו-4, ודרגה 5, שהיא הסמכת שף. לימודי כל עלייה והרחבה בדירוג אורכים כחצי שנה.
באופן עקרוני, ללמוד לבשל כנראה כל אחד יכול, אך כדי לבשל טוב, להבין את הצורך של הסועד ואת תכונות חומרי הגלם מומלץ להרשם לקורס מקצועי מתאים. תוכניות הבישול הפופולאריות אשר מציפות את מסכי הטלויזיה כיום הפכו את התחום למבוקש, אך גם ממחישות את הקשיים שאיתם מתמודד הטבח. במסגרת הלימודים תרכשו גם אתם את הכלים להתמודד מול הקשיים וגם להצליח לבשל נכון וטעים.
ניתן להבדיל בין לימודי מקצוע מסודרים בפיקוח משרד הכלכלה, לבין
סדנאות בישול
קצרות יותר, בהן נרכשת מיומנות בתחום צר יותר ופונקציונלי. לפני ההרשמה בדקו מי יהיה המורה שלכם, קורסים ברמה גבוהה במיוחד מועברים באמצעות שפים ידועים ולכן הם הקורסים הכי מומלצים ומבוקשים. מהצד השני ברור לכם היום שכל מי שאוחז בתואר שף הוא אדם בעל ניסיון מקצועי רב וניתן ללמוד ממנו רבות.
למי זה מתאים
לכל מי שאוהב לבשל ורוצה להתמקצע בתחום, למי שעבד במטבחים או חיילים משוחררים שעבדו במטבח - הניסיון הזה נחשב כניסיון מקצועי אשר יאפשר במהירות גבוהה יחסית להתקדם במסלול הטבחות. וגם למי שרוצה להעמיק את התחביב ולהרחיב את הידע. קורס בישול מקצועי ניתן ללמוד בבתי המלון בהרצליה, ירושלים ותל אביב וכן בעוד ערים מרכזיות.