בשנים האחרונות מתפתח לצד ההליך המשפטי המקובל, הליך של גישור; זהו בעצם אמצעי לפתרון ויישוב סכסוכים בדרכי דו שיח. הפנייה להליך זה, הצמיחה לימודי תת תחום משפטי נפרד בתחום. החיפוש אחר דרכים חלופיות לפתרון סכסוכים וקונפליקטים, הביא להתפתחותו של תת תחום משפטי זה של פתרון סכסוכים בדרכי שלום ובלי התנצחות, כאשר שני הצדיים בעצם מעוניינים להגיע להסדר ולפתרון מבלי להידרש להליך המשפטי הרשמי אשר פעמים רבות כרוך במידה לא מבוטלת של צער ועוגמת נפש לשני הצדדים המעורבים. מטרות הקורס הן להנחיל למשתתפים ידע ומיומנויות לניהול צוות ולפתרון סכסוכים וניהול קונפליקטים; אלמנטים שונים מתחומי הנחיית קבוצות וכמובן גם להכשיר מגשרים מקצועיים המעוניינים לעבוד בתחום.
למי זה מתאים
קורסים בגישור מוצעים לקהל הרחב, לבעלי מקצועות המשפט כגון עורכי דין ומזכירות משפטיות, לבלעי תואר ראשון במקצועות שונים, לבעלי מקצועות חופשיים וטיפוליים, ובאופן כללי לכל מי שמעוניין לעסוק בתחום. בין השאר מיועדים לימודים אלו למנהלי כוח אדם
בארגונים שהמשאב האנושי יקר להם, לאנשי חינוך
שחשוב להם לסייע לילדים לרכוש מיומנויות בינאישיות, לכל מי שמחפשים חלופות לפתרון סכסוכים ו
מתנהלים בקהילות בהן ליחסים החברתיים ערך וחשיבות.
במהלך הקורס נלמדים נושאים שונים ומגוונים הקשורים בעבודתו של המגשר. כך, נלמדים פרקים שונים בהליך. הסטודנט ילמד להכיר את מבנה מערכת המשפט ודרכי פתרון וניהול סכסוכים וקונפליקטים מחוץ לכותלי בתי המשפט, יילמדו סוגיות שונות כולל פרקטיקה מעשית, דרכי התמודדות עם מצבים שונים וזיהוי קשיים תוך כדי העבודה. יילמדו דרכים שונות של משא ומתן, משמעותה של תקשורת לא מילולית, עקרונות אתיים של המקצוע ותכונות שונות אשר נדרשות מהמגשר. קורס כולל שיעורים פרונטאליים ומעשיים כאחד, הרצאות, סיורים, תרגולים מעשיים וסימולציות אשר מדמות אלמנטים ואירועים שונים אשר בהם יתקלו המשתתפים לאחר שיסיימו את לימודיהם.
בסיום הקורס, ובהתאם לעמידה בדרישות המכללה או המוסד החינוכי שבו נלמד הקורס, תוענק למשתתף תעודה. מומלץ לבחור קורס אשר מעניק הסמכה ותעודה בהתאם להנחיות ועדת גדות.
לימודי קורס גישור, ניתן למצוא במכללות ובמוסדות אקדמיים שונים ברחבי הארץ, כמו באוניברסיטת תל אביב, המכללה למנהל, מרכז גבים ומוסדות לימוד נוספים אחרים ברחבי הארץ.
גישור בסיסי, גישור במשפחה, גישור בפלילים, גישור במערכות עבודה.