שנים רבות משמשים לימודי רכיבה טיפולית ככלי טיפולי בבעיות התנהגותיות שונות בקרב ילדים ובני נוער. גישה טיפולית זו מבוססת על הפיכתו של המטופל למטפל בעצמו. ברגע שהמטופל מקבל אחריות על בעל החיים ומיישם התנהגות מסוימת שמעודדת שליטה בבעל החיים, לצד דאגה לבריאותו ומצבו, למד המטופל באופן בלתי מודע, התנהגויות חיוביות חדשות, ומפתח מפות חשיבה שונות מאלו הקיימות כרגע בראשו.
העומד בראש התהליך הטיפולי והשיקומי הוא מדריך הרכיבה הטיפולית. אלו הבוחרים לעסוק בתחום הם בעלי אהבה ותשוקה למקצוע ההוראה וההדרכה ואוהבים ונהנים לטפל ולרכוב על סוסים. נוסף לכך, על מדריך הרכיבה לדעת ולהבין כיצד ליישם את כישורי הרכיבה שלו ושל החניכים שלו באופן שיסייע להם להתמודד עם הלקויות והבעיות שהם חווים. באופן כללי, על מדריך הרכיבה להיות בעל ביטחון עצמי רב אל מול הסוסים ובטיפול בהם וכן בעל גמישות, חוש הומור, סבלנות ויכולת הכלה והבנה.
מה כוללים הלימודים
קורס מדריכי רכיבה טיפולית משלב למעשה שני מקצועות שונים לכדי מקצוע משולב אחד. במסגרת מקצוע מדריכי הרכיבה, לומדים הסטודנטים את כל היסודות בעולם הסוסים. מהו סוס,אורח חייו, הפסיכולוגיה של הבהמה, כיצד מגדלים סוס ודואגים לו ולבריאותו, כיצד הוא חי בטבע ומהן השפעות השבי עליו. שאלות אלה ורבות נוספות נלמדות במסגרת קורס מדריכי רכיבה.
מקצוע נוסף שלומדים הסטודנטים הוא טיפול בבעיות התנהגות בקרב ילדים ובני נוער. בקורס זה נסקרות שורה ארוכה של התנהגויות חריגות בקרב ילדים ובני נוער. בעיות קשב וריכוז, תוקפנות ואלימות של בני נוער, בדידות ובעיות חברתיות, חוסר יכולת תקשור עם החברה, ועד בעיות התנהגותיות המוגדרות כמחלות כדוגמת אוטיזם ופיגור שכלי. בהיבט זה, לומדים הסטודנטים את היסודות הפסיכולוגיים היושבים בבסיס התנהגויות אלה, ושיטות וטכניקות הטיפול במצבים אלה
.
למי מיועד הקורס
קורס מדריכי רכיבה טיפולית מיועד למטפלים המעוניינים לאמץ לעצמם מקצוע חדש ומעניין עם סוסים, ולמדריכים המעוניינים להרחיב את תחום התמחותם ולשלב טיפולים בילדים ובני נוער במסגרת פעילותם הנוכחית. רכיבה טיפולית היא מקצוע מאתגר וייחודי המהווה עבור העוסקים בו מקור לצמיחה אישית, סיפוק אישי ושביעות רצון מחייהם. מקצוע זה דורש אהבה הן לבעלי חיים והן לבני אדם, ורצון לסייע להם באתגרי חייהם
.