כדי להיות
DJ
מוצלח לא בהכרח נדרש קורס DJ אך נדרשות כמה תכונות יסודיות; קודם כל צריך לאהוב מוסיקה, לחיות אותה יום יום, ולהתעדכן בה כדי להישאר עם האצבע על הדופק של הקהל ושל הטרנדים המוזיקליים והלהיטים העכשוויים, דרושות מיומנויות טכניות כדי לתפעל את המערכות המורכבות ולייצר סט רציף וזורם, ואולי חשוב מכל הוא לדעת "לקרוא" את הקהל, לזהות את התגובות וההענות שלו בכל רגע, על מנת לדעת לאן לכוון את הקו המוזיקלי כדי "להרים" את הארוע.
ישנן מספר רמות מקצועיות של תקליטנים; לדעת לעשות מיקס חלק בין ריהאנה לדייויד גואטה הוא הכלי הטכני-מקצועי הבסיסי, אבל מכאן ועד קרדיט בעטיפת אלבום של מדונה הדרך ארוכה. הקשר המיידי של התקליטן לקהל, היכולת שלו לזהות כיוונים מוזיקליים, סאונדים מוצלחים והמומחיות הטכנית שמושגת במהלך מלאכתו, מסייעים לגדולים שבהם לא רק לתקלט במסיבות ובמועדוני ענק סביב העולם כולו, אלא גם להשתלב באופן אורגני בתעשיית ההקלטות, להפיק ולייצר רמיקסים לאמני צמרת.
המסלול המקצועני
הצעד הראשון של כל
DJ
בעולם התקליטנות הוא בדרך כלל ארועים ושמחות משפחתיות, שהוא השוק הגדול ביותר בארץ לשירותים אלו, וחסמי הכניסה אליו פשוטים וקלים. מעליהם ב"סולם המזון" ניצבים תקליטני מועדונים, מעליהם התקליטנים הבינלאומיים שרכשו לעצמם שם וכבוד מקצועי, ועל כן מוזמנים להפגין את יכולותיהם במסיבות ומועדונים סביב העולם, ומעל כל אלו ניצבים אותם תקליטנים שמשמשים גם כמפיקים מוסיקליים ויצרני להיטים בפני עצמם, שחלקים נבחרים מהסטים שלהם כוללים קטעים להם יצרו רמיקס בעצמם, או הפיקו מהיסוד, חלקם אף עושים זאת בצורה חיה אל מול הקהל. כדי להגיע ליכולות מקצועיות שכאלו לא נדרשת רק מיומנות גבוהה, אלא גם בקיאות בתוכנות עזר שונות וכלי עבודה משוכללים בהרבה מאלו שמפעיל התקליטן ה"מסורתי".
מה צריך ללמוד
הדרך המקצועית אותה יעשה (או לא יעשה) DJ אינה תלוייה כבר רק ביכולתו לייצר מיקס זורם בין הקטעים, ולוודא כי המדובר בקטעים המבוקשים ביותר באותה נקודת זמן, אלא נדרש לו עוד מגוון של יכולות וכישורים, חלקם כאמור משתייכים לפן הטכני ונלמדים בקורס DJׂ, ׂכמו שימוש מיומן וממצה בתוכנות כגון
Traktor
, ותפעול חי של סמפלרים, אפקטים ולופים מוזיקליים. כלים אחרים עוסקים ביסודות המוזיקליים עצמם; בניית סט נכון המורכב מעריכה חכמה ומדוייקת לצרכי הקהל, זיהוי נכון שלו ושל אווירת הערב, ולא פחות חשובה מכל אלו היא העובדה שהתקליטן הוא למעשה עוסק זעיר, אשר עליו גם לדעת כיצד לנהל, למתג ולשווק את עצמו בתחום תחרותי ומבוקש. את כל הכלים האלו מציע קורס DJ מקיף.
אין כל תקן אחיד ללימודי תקליטנות, ואין תעודה מקצועית מחייבת, על כן כדאי למי שמתעניין בלימודי התחום לסקור את האפשרויות המוצעות במסלולים השונים המוצגים בקטגוריה, ולזהות התאמה בין הכלים המקצועיים אותם הוא מבקש לקנות לעצמו לנושאי הלימוד של הקורס המיועד. כל מסלול מכוון לנקודת סיום שונה, וחלקם הם כלי העשרה עבור אלו שכבר עוסקים בתחום, ולכן דורשים רקע קודם.
הקורסים נערכים בדרך כלל בבתי הספר למוסיקה ובתי הספר למוזיקה אלקטרונית הממוקמים בערים הגדולות, תל אביב וחיפה.