אין כמו קורס נגינה לרומם את מצב הרוח ולשובב את הנפש. למרות שבדרך כלל נוהגים הורים לשלוח את ילדיהם ללמוד כלי כלשהו. אפשר לראות אנשים רבים שממשיכים לנגן גם כבוגרים, כתחביב ולא כמקצוע, וכן מבוגרים, אשר לא למדו נגינה בילדותם, והם מפצים את עצמם בגיל מאוחר יותר, ולא מוותרים על לימודי כלי האהוב עליהם.
ללמוד נגינה
מי שרוצה ללמוד נגינה צריך לבחור את הכלי שהצליל שלו הוא הנעים לו ביותר. אם מדובר בילדים, הרי שצריך בנוסף לכך, גם להתאים את הכלי לגילו וגודלו של הילד. ילד בן 7 לא יצליח לנגן על גיטרה בגודל רגיל, כי אצבעותיו קצרות מידי לגודלה. מי שלא בטוח מה הכלי בו היה רוצה ללמוד לנגן, כדאי שישכור ולא יקנה אותו, עד שישתכנע כי זה אכן המועדף עליו. יש כלים שהלימודים בהם הם לימודים קבוצתיים, ויש לימודי כאלו יחידניים. יש מורים אשר משלבים בין שתי האפשרויות, וכל תלמיד מקבל שיעור יחידני אחד בשבוע, ומנגן ביחד עם קבוצה פעם נוספת. כך אפשר לחדד את הטכניקה האישית מצד אחד, ולנגן באנסמבל מצד שני. מדובר למשל בחליליות, אורגניות, כלי מיתרים, משפחת כלי הקשת ועוד.
תכני הלימוד
לימודי נגינה הם ברובם הגדול לימודים מעשיים של שיפור מיומנויות בכלי הנבחר, תוך נגינת יצירות יותר מורכבות וקשות מידי פעם. עם זאת, השיעורים כוללים תמיד גם ידע תיאורטי בהקשר של סולמות, מקצבים ועוד. מי שרוצה לנגן, אינו יכול להסתפק בשיעור או שניים בשבוע, חשוב להתאמן בין השיעורים עד כמה שאפשר יותר. נגנים מקצועיים מתאמנים על טכניקה בכל יום, וכן גם על ביצוע היצירות איתן הם אמורים להופיע במועד קרוב.
רמות שונות
אפשר ללמוד ברמה של תואר אקדמאי במקומות שונים כמו תל אביב, חיפה, קריית אונו ומקומות נוספים בארץ, ואפשר כמובן ללמוד קורס נגינה כתחביב פשוט לשם הנאה באמצעות שיעורים פרטיים או לימוד קבוצתי במגוון בתי ספר למוסיקה.