לימודי טכנאי מכשור רפואי מסמיכים מקצועית בענף מרתק ומבוקש בעולם הטכנולוגי, המאפשר שפע של הזדמנויות. מדע הרפואה המודרני נסמך כיום יותר ויותר על מכונות וכלים משוכללים לשם טיפול, קביעת דיאגנוזות ובדיקות אשר פעם היו מבוצעות ידנית או פשוט לא היו קיימות כלל. הרפואה בארץ היא אחת מהמובילות בעולם, ובהתאמה, המכשור המופעל בה מצוי בקדמת החזית הטכנולוגית. ציוד רפואי הוא יקר ערך הן מבחינת עלותו הכלכלית שמגיעה לעתים למיליונים, והן מבחינת חיוניותו לתפעולן השוטף של המערכות המורכבות בהן הוא פועל.
למשל מכונת
MRI, עלותה 2-3 מיליון דולר, וכל סריקה שלה מתומחרת בכמה אלפי שקלים; בתי חולים אשר מחזיקים ברשותם מכשיר זה מפעילים אותו בניצולת מירבית, לעתים גם 24 שעות ביממה, דבר שמן הסתם גורר בלאי מהיר יותר של הציוד. השבתת סורק שכזה עלולה לשבש פעילות באותו מוסד רפואי באופן מתגלגל - פעילות הצוות המפעיל משותקת, החולים אשר הגיעו לסריקה לא זוכים לה, מהלך התורים משתבש, וגורר אי-סדר גם בטיפולי המשך חיוניים, אשר נדרשו לתוצאות הבדיקה, אשר משום התקלה במכשור לא התבצעה בפועל.
קל להבין אם כך מדוע כאשר צצה בעיה בתפעולו של אותו סורק נדרשת התערבות מיידית ודחופה של טכנאי, ומדוע מהירות ויעילות תגובתו לקריאה היא קריטית וטומנת בחובה השלכות שאינן רק כלכליות, אלא גם מנהלתיות, ועלולות אפילו להשפיע על חיי אדם.
אם כן, ברור מדוע פעילותו של טכנאי ציוד רפואי שונה למשל מזו של הטכנאי אותו נזמין הביתה אם חלילה וחס נגלה דליפה ממכונת הכביסה, או שהטלויזיה בסלון הפסיקה לפתע לפעול רחמנא ליצלן. רמת המקצועיות הנתבעת היא אחרת, וגם האחריות המתבקשת היא שונה ביסודה. טכנאי המכשור הרפואי נדרש למענה סביב השעון ולקפדנות חסרת פשרות.
בנוסף למשימת התחזוקה והתקינות השוטפת, עליו לקיים לא פעם הדרכות אישיות או מרוכזות לצוות הרפואי והמנהלתי בנוגע לשימוש הנכון והמדוייק בציוד.
הבדל נוסף ומהותי בין טכנאי רגיל לטכנאי ציוד רפואי הוא כמובן זהות ומהות המעסיק. אם טכנאי סטנדרטי פועל בדרך כלל במעבדות פרטיות, במתן שירות נייד בתור עצמאי, או כשכיר בשירות לקוחות יבואן מסויים, הרי שהטכנאי הרפואי עובד עבור ארגונים מענף הרפואה, אשר מאופיין במשכורות גבוהות יותר הן בסקטור הציבורי והן בזה הפרטי, ובתנאי העסקה עדיפים. חלק ממסלולי הלימוד אפילו נערכים בשיתוף ארגונים רפואיים כמו בתי חולים, אשר רואים בהם הזדמנות להבטיח לעצמם את המצטיינים כאנשי צוות עתידיים.
בעמודים הבאים תוכלו למצוא הכשרות בתחום מקצועי זה בכל המכללות ובתי הספר הטכנולוגיים ברחבי הארץ. אורך הקורסים נע בין כמה חודשים ועד שנתיים במקרה של תואר הנדסאי מכשור רפואי. תנאי הסף נוחים מאוד, ונעים בין עשר שנות לימוד לתעודת בגרות. אין צורך ברקע מקצועי קודם, למרות שהשכלה קודמת בתחומי החשמל והאלקטרוניקה יכולה להקל על רכישת המקצוע, ואף להעניק פטור מחלק מנושאי הלימוד.
הקורסים מתאימים לכל מי שמעוניין לשלב בין יכולת טכנית גבוהה לבין ענף הרפואה ואופיו המיוחד אשר נותן ערך מוסף גם ברמה הרגשית וגם ברמת ההשמה התעסוקתית. הלימודים כוללים שיעורים מעשיים בתחום החשמל, האלקטרוניקה, שימושי מחשב ותיקון תקלות טכניות, כמו גם לימודי העשרה במונחים ומושגים בתחומי האנטומיה, מערכות הגוף השונות, בעיקר הלב, העיכול, עמוד השדרה, מונחי יסוד רפואיים באנגלית כמו גם שיעורים בכל הנוגע לאמצעי הבטיחות הדרושים בהפעלת כל מכשיר על ידי הצוות.
הקורס מעניק תעודה מקצועית אשר באמצעותה ניתן להשתלב במערכות הבריאות הפרטיות והציבוריות השונות, אפשרויות התעסוקה בתחום הן רבות ומגוונות, שכן ניתן גם לעסוק בשיווק של מכשור, ולעבור להיבט השיווקי בתחום זה.
בחלק ממוסדות הלימוד גם קיימת מערכת השמת כוח אדם, ובסיום הקורס מסייעים לתלמידים למצוא מקום תעסוקה הולם עם שכר גבוה. זהו מקצוע מבוקש, ובכל מערכת בריאות יש צורך באנשי טכנולוגיה להפעלת המכשור המקצועי. לימודי קורס טכנאי מכשור רפואי, מתקיימים במספר מקומות לימוד ברחבי הארץ: חיפה, תל אביב, רמת – גן, כפר סבא, נתניה ובעוד מקומות לימוד רבים נוספים אחרים, כך שכל אחד יוכל למצוא קורס זה בקרבת מגוריו.