אפייה היא מיומנות מורכבת במיוחד בתחום הקולינריה; גם במטבח הצרפתי נבדלת התחום מהבישול הכללי והקונדיטוריה, ולהבדיל משף, נקרא בעל המקצוע "פטיסרי שף", מושג המעיד בשמו על העיסוק בבצקים אשר מאפיין מלאכה זו בדרך כלל. האפייה מתאפיינת בנוסחתיות ודיוק לעומת הכנת מזונות בדרכים אחרות. בהכנה של מרק למשל, ניתן לשפר ולמקד את הטעמים לאורך ההכנה; להוסיף מרכיבים, לשנות טעמים באמצעות תבלינים ועוד. לעומת זאת, אם בצק של עוגה לא הוכן כהלכה, בין אם בנוסחה שגוייה ובין אם בטעמים לא מדוייקים, הרי שתהליך האפייה ייכשל, הבצק לא יעלה כהלכה, ואת התוצר הכושל לא יהיה ניתן לשקם. אולי יהיה ניתן לנסות להציל את המצב עם קרם, מילוי או ציפוי נוסף, אבל בדרך כלל בלתי אפשרי לכסות ולתקן כשלון. כתוצאה מכך, גם מי שבקיאים ומיומנים במטבח נזהרים ונרתעים לא פעם מאפייה.
אלא שלחם, עוגות, בורקסים, קישים, פיצה, עוגיות ושאר דברי מתיקה אפויים הם יסודות ומזונות אהובים במיוחד, ואף סועד לא יתפשר עליהם. מאפה טוב נדרש להיות קל ואוורירי, ולשם כך יש לאפות את כל הבצק מבפנים ומבחוץ, תוצאה שאינה קלה להשגה, וחום גבוה מדי עלול כמובן לשרוף את המאפים. לכן יש לדעת את הכמויות והיחסים המדוייקים בין המוצקים לנוזלים ובין הטמפרטורה הנדרשת לבין זמן האפייה. בקורס נרכש ידע רב לגבי תכונות חומרי הגלם, סגולותיהם הכימיות ותגובותיהם לחומרים שונים בטמפרטורות משתנות. חובה להכיר את הסוגים השונים של קמחים ושמרים, את הטכניקות לרידוד בצק פריך, עבודה עם מכונת לחם, מאפים מלוחים ומתוקים, נוסחאות ומתכונים מנצחים להכנה של בצק עלים ופחזניות.
למי זה מתאים
קורס אפייה הינו קורס המתאים לכולם אך מסתבר שלאנשים שיכולת הסדר והארגון שלהם גבוהה יצליחו בו יותר, מכיוון שחלק גדול מההצלחה בתחום האפייה הוא שימוש במידות מדוייקות, בטכניקה מוקפדת ובשמירה על ניקיון הכלים, כדי שלא לגרום לערבוב בין חומרים שהתגובה הכימית ביניהם עלולה לפגוע במאפה. גם אנשים שיש להם זיקה לעיצוב ואסתטיקה ימצאו דרור לרעיונותיהם ביצירת צורות הגשה חדשות. בעצם הקורס מתאים לכל מי שמעונין להפוך תחביב מאתגר למקצוע. הלימודים מיועדים גם לטבחים המעוניינים להיות מקצועיים יותר בתחום האפייה והקינוחים.
למה כדאי
התחרות בתחום גדולה במיוחד ויש ביקוש גבוה לידיים עובדות. לאחר ההסמכה, באם תהיו מעוניינים, תוכלו להשתלב ולעבוד בתחום המסעדות, מלונאות ובקונדיטוריות. תנאי הקבלה הנדרשים למועמדים שמעוניינים להשתלב בקורס הם ידע בשפות עברית ואנגלית ולעיתים גם ועדת קבלה שמורכבת מהמנהלים של הקורס והמורים. היזמים שביננו יוכלו בסיום ההכשרה לפתוח עסק עצמאי ולמכור בצורה פרטית מוצרים ייחודיים ולרכוש לעצמם קליינטורה אוהדת. קורס אפייה ניתן ללמוד במכללות ובתי מלון המיועדים ללימודים אלה או בבתי הספר לבישול ברחבי הארץ הפזורים בערים המרכזיות כמו תל אביב, חיפה או הרצליה.