השוק מציע היום שפע סדנאות בתחום הבישול. חלקן פונות לקהלי יעד ספציפיים כמו למשל סדנאות בישול עבור ילדים, ואחרות עוסקות בתחום מסוים כמו בישול צרפתי, בישול אסייאתי, בישול טבעוני, בישול בריא או סדנת ייצור גבינות או שוקולד. ריכזנו בקטגוריה באתר זו מבחר של סדנאות בישול בתחומים מגוונים כדי להקל עליכם את הבחירה ויחד עם זאת להציג את קשת ההיצע. הסדנאות מועברות לא פעם באמצעות השפים הטובים ביותר בארץ, אשר אינם זמינים להנחיית לימודים מקיפים, אך מלמדים באופן ייעודי מומחיות מסויימת במסגרת "כיתות אומן" ממוקדות. ישנם הרבה בתי ספר שמציעים סדנאות העוסקות רק במאכלי גורמה ויש כאלה המלמדים את כל התורה מתחילתה ועד סופה. במהלכן תוכלו אף להתנסות בהכנת מנות מורכבות ושימוש בטכניקות מקצועיות, עם דגש על שימוש בחומרי גלם משובחים ואפילו לללמוד ולהבדיל בין הטעמים העדינים של סוגי היין השונים.
תרבות הפנאי בארץ מביאה עמה עלייה בביקוש וגם חידושים בתחום. סדנאות בישול הפכו לאטרקציה בחוגי בית, ימי הולדת, מסיבות למיניהן, ימי נישואין, ואפילו כימי גיבוש לעובדי חברות. כאשר תכניות ותחרויות הבישול בטלויזיה גולשות מתכניות בוקר וערוצי נישה לפריים טיים של הערוצים המרכזיים, הופך הבישול לטרנדי, ורבים מן הצופים מתחילים לשאוף, לשפר ולהרשים ביכולותיהם. את יכולות אלה ניתן לרכוש באמצעות קורסים וסדנאות הנערכים בבתי ספר שונים, בתי מלון, ובבתים פרטיים בחוג מצומצם, מורחב או פרטי.
סדנאות בישול לקבוצות אורכות מספר שעות או מספר מועט של מפגשים ומחירן אינו יקר. לרוב מגיע שף אחד עם כל הציוד הנדרש לסדנא. כאשר הסדנאות נעשות מחוץ לבתי הספר המיועדים לכך, יש לדאוג למקום בו קיימת תשתית לשם כך, כמו למשל חיבורים מספיקים של גז וחשמל. אם מדובר בסדנה לילדים, כדאי כי האחריות לא תיפול על המדריך, אלא חשוב שיהיה מבוגר נוסף שיעשה זאת. פעם היינו נצמדים אל הסבתא כדי לקבל מתכונים וסודות מקצועיים, או שהיה צורך ללמוד בישול בבתי הספר לבישול במשך שנה לפחות על מנת לקבל תוצאות טובות. למען האמת, כדי להרשים בכישורי בישול משופרים אין צורך במקצועיות מקיפה, אלא בסך הכל בשתיים או שלוש מנות בהם ניתן להצטיין ולהרשים קהל אורחים. סדנאות קצרות בנות כמה שעות יספיקו כדי ליצור את האפקט המתבקש, ואפילו יותר מזה.