קורסי רכש, לוגיסטיקה וקניינות מאפשרים ללומדים אותם להשתלב במגוון תפקידים מעניינים ומאתגרים. הקורסים השונים מעניקים כלים לביצוע רכש בצורה המיטבית עבור הארגון ולהפעלת המערך הלוגיסטי בצורה יעילה.
אם פעם איש הרכש בארגון היה יכול להסתפק ביכולת מיקוח טובה מול ספקים, הרי שכיום זקוק איש הרכש להכשרה מקיפה גם בתחום הלוגיסטיקה. רגע לפני שאתם נרשמים לקורסים ברכש ולוגיסטיקה ודקה לפני שאתם מגישים קורות חיים למשרה בתחום, כדאי שתכירו את אופי התפקיד, את השכר הממוצע, את אפשרויות הקידום ותלמדו כל מה שאתם חייבים לדעת על הענף. מה עושה איש רכש ולוגיסטיקה, קניינות?
אנשי רכש ולוגיסטיקה, קניינים אחראים רכישת מוצרים, אביזרים וחלקים לשימוש משרדי או ארגוני בתעשייה, במפעלים, בארגונים גדולים, לקמעונאים ולמשרדים. הם מבצעים סקירת ספקים, מנהלים משא ומתן לרכישה, בודקים את איכות המוצרים המסופקים ואחראים על אספקת הציוד לכל הארגון וללקוחותיו.
אופי העבודה בתחום הרכש והלוגיסטיקה, קניינות
עיקר עבודתו של איש הרכש והלוגיסטיקה או הקניין מתבצעת בדרך כלל במשרד, כשהוא מבצע אותה בעזרת המחשב, האינטרנט והטלפון. לעתים בעת חיפוש ספקים חדשים הוא יצא לשטח ויפגוש את הספקים הפוטנציאליים.
אחראי רכש ולוגיסטיקה, קניין עובד בדרך כלל במשרה מלאה, על בסיס 200 שעות עבודה חודשיות, ולעתים אף יותר.
מה צריך ללמוד כדי להיות איש רכש ולוגיסטיקה, קניין
קיימים שני מסלולים עיקריים המיועדים לאנשי לוגיסטיקה ורכש ולקניינים, כאשר האחד כולל לימודי תואר ראשון בתחומי הלוגיסטיקה, הכלכלה או מנהל עסקים, והשני עובר דרךקורס קניינות, קורס ניהול רכש, קורס ניהול לוגיסטי
והדומים להם.
בעוד לתואר ראשון יש יתרון מעצם היותו תואר, ללימודי קורסים ייעודיים בתחום קיים היתרון המעשי, שכן קורסים אלו נחשבים לפרקטיים מאוד והם ידועים בכך שהם מביאים את השטח אל הכיתה. שכר ממוצע
בתפקידם הראשון של בוגרי קורס או בעלי תואר ראשון בתחום הרכש והלוגיסטיקה הם ירוויחו בדרך כלל בין 9,000 שקלים לחודש לבין 11,500 שקלים לחודש למשרה מלאה.
לאן הולך הענף?
תחום הרכש והלוגיסטיקה, קניינות צפוי לצמוח עד שנת 2020 בכ- 7%, שזה קצב גידול יחסית נמוך מהממוצע בתחומים אחרים. אולם, התמקדות והתמחות בתחומי רכש ולוגיסטיקה ספציפיים יכולה לסייע לאנשי מקצוע מהתחום דווקא לצמוח ולהעלות את הפוטנציאל האישי המקצועי שלהם.
תפקידים דומים
להמשך קריאה: