מי שנמשכת לתחום הטיפולי, בעלת יכולת ארגונית ואחריות, מבקשת לעצמה מקום עבודה יציב, ומחפשת לימודים לצורך קריירה – ייתכן וקורס סייעת לרופא שיניים הוא מה שהיא מחפשת. אם תבחרו להירשם למסלול הלימודים של סייעות רפואת שיניים, מצפה לכן תקופת לימודים מהנה וחווייתית שבסיומה המוצלח תגשים את חלומכן ויהיה ברשותכן מקצוע, מכניס, יציב וכזה המעניק גמישות מסויימת בשעות העבודה.
כאן המקום לציין שמקצוע הסייעת לרופא השיניים שונה לחלוטין ממקצוע המשיננית, כשגם אופי ואורך הלימודים שונים מהקצה אל הקצה. הראשונה מוסמכת לבצע פעולות רפואיות שונות לגמרי, ואין סייעת ושיננית יכולות להחליף זו את זו מבחינת הידע התיאורטי והניסיון המעשי השונים שיש לשתיהן. סייעת לרופא שיניים – כשמה כן היא, משמשת כיד ימינו של הרופא בכל תהליך ופרוצדורה. בנוסף להיותה מקצועית ומומחית בפעולותיה, עליה להיות אדיבה, סובלנית וחייכנית, מפני שידוע שאנשים המגיעים לביצוע טיפולים עלולים לסבול מחרדות או פחדים ויש להתנהג כלפיהם בהתאם, להכיל את הקושי שלהם ולעזור להם להתמודד עם הפחד מפני הטיפול.
הלימודים כוללים מגוון רחב של נושאים, החל ממדעים בסיסיים כמו כימיה, פיזיקה, ביולוגיה ומתמטיקה, דרך תכני רפואה ועזרה ראשונה ועד התמקדות בנושאים דנטליים – רפואת חניכיים, אנטומיה, מבנה השן, יישור (אורתודנטיה), הכשרות בצילום רנטגן דנטלי, טיפול בעששת, שיטות להקלה על כאבים ועוד. הסייעת יכולה להתמחות בתחום מסוים של סיוע לרופא כמו למשל רפואת ילדים, סייעת לאורתודנט ועוד.
הלימודים הם בדרך כלל במסגרת אוניברסיטאית, כחלק מבתי הספר לרפואת שיניים, ומתכונת לימודים אלה היא של מערכת שעות מלאה ומרוכזת. ניתן גם ללמוד בחלק קטן מהמכללות האזוריות או מוסדות לימודיים שאינם אוניברסיטאיים. ייתכן וניתן לצמצם את ימי הלימודים או לקצר את אורכם, אך דבר זה יביא להארכת הלימודים והרחקת מועד הסיום, דבר שאינו מומלץ.
ניתן למצוא קורס סייעת לרופא שיניים בכל הערים הגדולות, אך ניתן ללמוד את התחום גם באזורים אחרים כחלק משלוחות של מוסדות לימודים בחלקים רחוקים יותר של הארץ – הנגב, השפלה, אילת וגם בצפון הארץ.