מעוניין להתקדם צעד אחד קדימה

לעבר השכלה מקצועית מעשירה?
פנה אלינו עוד היום לקבלת פרטים ונשמח
לסייע לך בקבלת החלטה!

על הקורס

סילבוס

תמונה באתר קורסים

קורס הכולל תיאוריה, עבודה מעשית, טעימה וניתוח יין בשלבי הכנתו. מסלול זה מתמקד בעונת הבציר, אותה הוא מלווה החל מדיגום הענבים בכרם, דרך מלאכת הבציר עצמה, הכנת התירוש לתסיסה, טעימת היין התוסס במהלך השלבים בדרך לתסיסה המלולקטית. הלימודים מקנים הבנה בבחירת מועד הבציר, בטיפול בתירוש, בדיקות מעבדה, תהליכי התסיסה ופיתוח יכולת טעימת יין לשם בקרת התהליך.
 
מקום הלימודים
קיבוץ נחשון, ליד מחלף לטרון
 
מתכונת הקורס
28 ש"ל, שבעה מפגשים, ההרצאות בערב, המפגשים המעשיים בבוקר. מרצה: ניר שחם - יינן יקב שורק, בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות. מרצה אורח: ד"ר ארקדי פפיקיאן, יועץ בעל תואר שלישי בייננות.
 
קהל היעד
לעוסקים בעשיית יין ולבוגרי קורסים עיוניים אשר מעוניינים להתעמק ולהתנסות בייצור יין בעונה הקריטית ביותר- הבציר
 
הסמכה
לאחר סיום הקורס ניתן להירשם לכל מפגשי הקורס להכנת יין
 
נושאי הלימוד
- פילוסופיה של עשיית יין
- עונת הבציר - הכנות לתסיסה והתסיסה האדומה
- מעקב הבשלה – דיגום ענבים בכרם
- קביעת מועד הבציר על פי סיורים בכרם, טעימת ענבים ובדיקות מעבדה
- בציר ענבים, מעיכה והכנת התירוש לתסיסה,
- תסיסה –התפתחות התירוש והפיכתו ליין בטעימה ובבדיקה
- סחיטה - הפרדת היין מקליפות הענבים והעברתו להתבגרות בדמיג’נים
- סיכום עונת הבציר ומעקב אחר התסיסה המלולקטית

יין - בציר

תמונה באתר קורסים
  • סניף קיבוץ נחשון

הסילבוס של בציר ליינן טרם עלה לאתר.
רוצים לקבל מידע עדכני לגבי הקורס הזה? פשוט מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

Personal Service

אנחנו נעשה את כל העבודה בשבילך

עדיין מתלבטים? לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות

שלח פניה

מתעניין בלימודים?
הדרך הקלה לאיתור קורס

לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות:

אני מסכים/ה לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות
חזרו אלי
students

מעל עשור שצוות אתר קורסים פועל למתן שירותי ייעוץ לימודים, נשמח לעזור גם לך!