לימודי נהיגה מהווים אבן דרך בחייו של המתבגר הישראלי. כולנו מודעים היטב לסטטיסטיקה העצובה של מקרי האלימות בכביש, תאונות הדרכים, הפזיזות והעצבים של הנהג הישראלי הממוצע, לכן, גם אם אנחנו שואלים את עצמנו לפעמים למה צריך סוגי רשיון מסויימים לרכבים שונים ומהי מטרת הפיקוח עלינו להכיר ולהבין את האחריות הדרושה בקבלת רשיון.
הפיקוח על הנהגים מחלק אותם לשני סוגים מתבקשים, נהגים פרטיים ונהגים ציבוריים. הפיקוח על נהגים פרטיים מתחלק בין אופן הנהיגה וציות לכללים מסויימים של נהג בעת נסיעה, (וכמובן דגש על מצב בריאותו של הנהג ובדיקה האם הוא בכלל כשיר), לבין פיקוח על מצב האוטו ודאגה שיעמוד בתקנים מסויימים אותם קבע משרד התחבורה. זאת הסיבה שפעם בשנה כולנו נאלצים ללכת למוסך מורשה ולעבור בדיקה הקרויה טסט לאוטו. בשל הוראות הפיקוח המוגדרות רשאי משרד התחבורה לשלול את רשיונו של אדם לתקופה מוגבלת הקבועה בחוק ואף לצמיתות.
ההבדלים בין רשיון פרטי לציבורי
לימודי נהיגה נחלקים לתחום הציבורי ולתחום הפרטי. נהג פרטי מחוייב בחוק להיות בן 16 ו-9 חודשים. לאחר שעבר בהצלחה את מבחן התאוריה ואת המבחן המעשי (הטסט) הוא מחוייב במלווה, נהג וותיק שישוב לידו בתקופה הנקבעת בחוק ומשתנה מעת לעת. לעומתו, נהג ציבורי חייב להיות מעל גיל 21 ובעל רשיון נהיגה של שנתיים לפחות, כאן אנחנו רואים את ההבדלה הברורה שעושה החוק בין אדם פרטי לבין אדם המבקש לעסוק בנהיגה לפרנסתו.
הפיקוח על נהגים ציבוריים כולל קודם כל עמידה בקריטריונים מסויימים שמאפשרים לאדם להוציא רשיון על רכב ציבורי כמו מונית או אוטובוס, וגם כאן ישנה בדיקה רפואית ואף דרישה לידיעת השפה העברית, מתוך הבנה שמדובר באדם נותן שירות. נהג ציבורי נדרש לבדיקות תקופתיות שנועדו לגלות שימוש מופרז באלכוהול או בסמים, ואף להוציא תעודת יושר מן המשטרה על מנת להוכיח שלא קיים עבר פלילי.
רשיון הנהיגה מתחלק לסוגים שונים, החלוקה נעשית על פי משקל הרכב ועל פי הפונקציה שהרכב ממלא, דוגמא לכך אנחנו יכולים לראות בהוצאה של רשיון מסוג ג. ב-2007 ביצע משרד התחבורה הפרדה גם בסוג רשיון זה בין רשיון על משאית שמשקלה עד 12 אלף טונות לבין רשיון על משאית ללא הגבלת משקל. אמנם כל אדם המבקש לקבל רשיון מסוג זה יתבקש לעבור שיעורי נהיגה מסודרים וטסט, אך בעלי רשיון מסוג
B
(הסוג המקובל) יידרשו למספר קטן יותר של שיעורים.
ההתעקשות של החוק להפרדה ברישוי וההסמכה המדוקדקת של הנהגים נובעת מגודל האחריות הציבורית המוטלת על נהג המשתמש ברכב כבד, יש לתת על כך את הדעת ולהתעכב על מתן האישורים באופן מיוחד, מדובר לא רק באדם המיומן בשינוע של כלי רכב ארוך וכבד, מדובר גם באדם המסיע כמות גדולה של אנשים ואחראי לחייהם, זאת הסיבה שנהג ציבורי עובר לצד קורס נהיגה מונעת, קורס החייאה , כיבוי אש ועזרה ראשונה.
להמשך קריאה: