האסכולה הנטורופתית מתבססת על תזונה ככלי טיפולי מרכזי, והמוטו המוביל הוא "ויהיו מזונותיך לתרופותיך". מטרת המסלול היא הקניית מושגי היסוד של התזונה ההוליסטית, וארגז כלים פשוט להתמודדות עם מצבים בריאותיים שונים.
מקום הלימודיםחיפה.
מתכונת הקורס6 מפגשים בני 4 ש"ל כ"א. מרצה: אלינה זקס,
M.Sc.
נושאי הלימוד- מבוא לפילוסופיה הנטורופתית: עקרונות, מקורות והתפתחות, דרוג מצבים לפי מחוללי מחלה ושלביה
- השוואה בין גישות טיפוליות של תזונה קלינית ותזונה הוליסטית, מיתוסים נפוצים ומחקרים חדשים
- אבות המזון, ויטמינים מינרלים ורכיבי תזונה חיוניים
- תזונה מאוזנת - פירמידת המזון, דגנים, הרכב, סגולות רפואיות ותכונות אחרות, לחם כמוצר יסוד
- עולם הקטניות - תכונות והרכב, שיטות הכנה ושילוב בתפריט
- סויה השנויה במחלוקת – בריא או לא, סקירת מחקרים, מוצרי סויה מסורתיים מול תעשייתיים
- חמישה צבעי הבריאות – ירקות ופירות, סגולות רפואיות, רכיבים כימיים מיוחדים, כללי שילוב בתפריט למטרה טיפולית ספציפית
- "בשרי או חלבי" – מזונות מין החי – כן ולא, למי כן, למי לא, למה וכמה
- לא כל שומן משמין – מזונות שמכילים כמות גדולה של שומנים. ה"טוב" וה"רע" בשומן מין החי ומהצומח
- "בית מרקחת" של שמן זית. סגולות רפואיות של שמנים צמחיים
- "תחנות כוח" של עולם המזון – מזונות עם ריכוז רכיבים חיוניים גבוה במיוחד, זרעים, אגוזים, נבט, אצה, כבד, ביצה, דבש ומוצרי הכוורת - מזונות-על
- רפואת צמחים במטבח – סגולות רפואיות, חומרים פעילים ופיטוכימיקאלים חיוניים שנמצאים בתבלינים ובמשקאות צמחיים נפוצים