צריך עזרה?

077 7060890

דף הבית קורסים מקצועים הנדסאים בגרויות פסיכומטרי ימים פתוחים פיקדון חיילים משוחררים מוכר לגמול השתלמות
בחר לפי תחום לימוד

כל הקטגוריות

לימודי שוק ההון
לימודי נדל"ן
קורסים לגמול השתלמות
מזכירות, משרד וחשבונאות
לימודי מחשבים
קורסים בניהול
לימודי חשמל
לימודי מקצוע טכני
לימודי קוסמטיקה, טיפוח ויופי
אופיס ותוכנות משרדיות
ביטוח, סחר בינ"ל, יעוץ פנסיוני
קורסים מקצועיים
הנדסאים
לימודי גרפיקה
לימודי עיצוב
אמנות ויצירה
רפואה משלימה ואלטרנטיבית
קורסים ברכב ונהיגה
פנים ארגוני
שיווק ומכירות
לימודי פסיכומטרי, בגרויות ומבחני מיון
מיסטיקה, רוחניות ופיתוח אישי
מקצועות טיפוליים ופרא רפואים
ייעוץ ואימון coaching
לימודי הורות וזוגיות
חינוך והדרכה
ספורט, התעמלות ותנועה
הרצאות, סדנאות וגיבוש
לימודי תיאטרון, מוסיקה, משחק וצילום
תקשורת, פרסום ואירועים
לימודי שפות
לימודי תיירות וטיולים
טיולים וסיורים
לימודי מלונאות ותיירות
קורס מדריכי טיולים
קורס מדריכי טיולים בחו"ל
קורס מורי דרך
קורס סוכני נסיעות
קורסי העשרה בתרבות עולם
בטיחות, בנייה, אחזקה וריתוך
בעלי חיים
לימודי איכות הסביבה, גינון ונוף
בישול, אפייה ויין
השכרת כיתות לימוד
בחר לפי קהל יעד
בחר לפי סיווג אחר
בחר לפי אזור

כיצד לבחור ולהירשם לקורסים בבישול

05/08/2008
שרון ברודצקי

כאשר מחליטים ללמוד כיצד לבשל יש להחליט מהו משך הזמן שתהיו מעוניינים להקדיש לבישול. קורס בישול אורך בדרך כלל בין חצי שנה לשנה, ומיועד לאנשים שמעוניינים להשקיע תקופת זמן כדי שבסופה ידעו לבשל מגוון מאכלים.

בין הקורסים הפופולאריים ביותר הוא קורס בישול מקצועי. קורסים אלו מועברים על ידי שפים ומיועדים לאנשים שמעוניינים לעבוד בתחום או לבשל ברמה מקצועית. קורס בישול בריא: במהלכו תלמדו כיצד מבשלים אוכל בריא אשר איננו מכיל כימיקלים או מרכיבים לא טבעיים. קורס אפייה: קורס זה, הידוע גם בשמו לימודי קונדיטוריה, והפך לפופולארי מאוד.

בקורס זה לומדים לאפות דברי מאפה ועוגות מכל הסוגים. קורס בישול כשר: קורס זה איננו מיועד רק לדתיים, אלא לאנשים שרוצים לבשל באופן כשר. קורס בישול איטלקי: בואו ללמוד להכין לזניה, טורטליני, ועוד מטעמים מהמטבח האיטלקי.

אז מה בעצם לומדים? ובכן בקורסים לבישול תלמדו טכניקות בישול של שפים וטבחים מקצועיים. תלמדו הכל אודות שימוש נכון בחומרי הגלם, טכניקות עבודה שונות כמו חיתוך נכון, שיטות בישול מקצועי וכל הפרוצדורות ששף מכיר הקודמות להכנת האוכל עצמו. תרגול מעשי – לא משנה באיזה קורס בחרתם, החשוב ביותר הוא לוודא כי כל הלימוד מתבצע באופן מעשי. זו הדרך היחידה להבטיח כי לאחר הקורס תבשלו את המנות שלמדתם עליהן במטבח שלכם. תרגול עבודה כשף - בקורס בישול מקצועי לומדים לא רק לבשל אלא גם לעבוד במסעדה, לכן רצוי שתוודאו זאת בטרם נרשמתם. זה יכול לא להתאים לאנשים שבאו לקורס רק כדי ללמוד איך לבשל בבית. נושאים כמו השגת מצרכים נדירים, בניית ארוחה מלאה, הכנהA la minute, תזמון והוצאת מנות נכונה ועיצוב המנה בצורה אסתטית.

לעיתים קורסים מקצועיים אלו כוללים הכנת ארוחה לאורחי מסעדה, בצורה שמדמה באופן מושלם תפקוד של שף במסעדה. הכנת מתכונים מאולתרים - קורס בישול טוב מלמד את התלמידים את עקרונות הבישול, כך שבעתיד יוכלו להכין לא רק את המנות שלמדו בקורס אלא גם מתכונים חדשים על ידי שילוב של מצרכים בצורה יצירתית ומקורית.

התאמת קורס הבישול לרמת התלמיד- כאשר אתם בוחרים קורס בישול חשוב כי כל מי שלומד בקורס הוא ברמה שלכם פחות או יותר. ישנם אנשים שבאים לקורס עם יכולת להכין מנות מורכבות ויש שלא נגעו במרית בחייהם. בררו מה הידע של האנשים בקורס, מה הידע הנדרש על ידי הקורס ומאיזו נקודת התחלה מתחיל הקורס.

מדריכי הקורסים בבישול: ובכן לא כולם שפים בכירים ומומחי בישול- ברור שעדיף קורס שמועבר ע"י שף שסיים את לימודיו והכשרתו בבית ספר מקצועי נודע. שיהיה בעל תעודות גמר ממסגרות לימודיות אלו, שעבד כשף או סו-שף במסעדות יוקרה, או בעל ניסיון בעבודה כשף במסעדות ואירועים.

היכן מתקיימים קורסי הבישול? קורסים אלו תוכלו למצוא בכל חלקי הארץ. הקורסים הפופולאריים ביותר הם קורסי בישול ברעננה, קורסי בישול בתל אביב, קורסי בישול בירושלים ובחיפה. כמה תלמידים בכיתת בישול? מומלץ כי תרשמו לקבוצות קטנות של בין 5 ל-10 אנשים בקורס, למרות שיש קורסים עם יותר אנשים. מסגרת מצומצמת מבטיחה תשומת לב ועזרה מצד השף, אשר מאוד נחוצה בקורס הדורש עבודה עם הידיים כמו קורס בישול.

מה אפשר לעשות עם מקצוע שכזה? בישול לא נועד עבור טבחים בלבד. יש מגוון של עבודות למי שמסיים קורס בישול בהצלחה, וכן מגוון דרכים לנצל את הקורס שעברתם, כמו: עבודה בתור סו-שף במסעדה, עבודה בהכנת אוכל באירועים, עבודה בתור טבח, הכנת אוכל לאורחים (במקרה שיש לכם צימר או חדרי אירוח, זה חשוב מאוד), מכירת מטעמים לקונדיטוריות / מאפיות או מסעדות. כיום אנשים פרטיים רבים עושים כסף על ידי הכנת מנות ביתיות למסעדות ומעדניות, הכנת סעודות לחברים או בני/בנות זוג. אין דבר מרשים יותר מהכנת סעודת מלכים לחבריכם או ארוחה רומנטית לבת/בן הזוג.

להמשך קריאה:

יש טעם ללמוד בישול ואפייה
לטעום מכל הכיוונים: מגוון סדנאות בישול ואפייה
התמודדות עם קונפליקטים במטבח

רימונים
מינהל מלונאות
קורס שמטרתו הכשרה לתפקידי ניהול מובילים בענף התיירות והמלונאות. רכישת חינוך וידע מקצועי רב תחומי בנושאים המרכזיים במלון: ייצור מזון, מסעדנות ואירוח, קבלה, ומשק ותחזוקה, כל זאת כהכנה להתמודדות עתידי...
סניפים
טבריה
דן גורמה
אומנות הבישול טבחות סוג 1
הכשרה מקצועית מקיפה לפיתוח קריירה ומיומנות בענף המטבחים במסעדות, מלונות, ושאר שירותי הסעדה והזנה, המעניקה אופק תעסוקתי רב שנים, ואפשרויות פיתוח מקצועי ואישי עד לדרגת שף. מטרות הלימודים הן חינוך לתו...
סניפים
חיפה
בית הספר הארצי לתיירות
מינהל מלונאי
בחסות ובשיתוף משרד התיירות. המלונאות בישראל מתפתחת בקצב מהיר בשנים האחרונות, העלייה המשמעותית בתיירות הנכנסת לישראל ובתיירות הפנים יוצרת דרישה גבוהה לכוח אדם ניהולי. בבתי המלון. מטרת התוכנית היא לע...
סניפים
תל אביב
קמפוס לימודים בחו"ל
בישול, קונדיטוריה ואפייה באיטליה
הקורסים מתאימים לחובבי הבישול שרק רוצים לטעום וליהנות ולשפים מתחילים שמעוניינים להתקדם בתחום. תחומי הלימוד כוללים קורסים קצרים וארוכים בבישול, אפייה, קינוחים, ירקות, לחם, בריוש וקרואסונים ועוד.
סניפים
לימודים בחו"ל
אוניברסיטת בן גוריון באילת - הכשרה מקצועית
מלונאות רב תחומי
לאילת שמורה הבכורה בתפוסת המלונות בארץ ונדרשים בה באופן קבוע עובדים מוכשרים לדרג הניהול ההתחלתי. הצורך בבעלי תפקידים מיומנים ומקצועיים, בעלי יוזמה, חריצות ומודעות סביבתית, נובע בין היתר, מהתרחבות מ...
סניפים
אילת
מרום - מרכז להכשרה מקצועית
בישול בריא
בישול בריא היא מגמה שגדלה לאחרונה בצורה יוצאת דופן. בכל יום עוד ועוד אנשים מתחברים לתזונה בריאה ונכונה. רכישת כלים לבישול בריא תעניק יתרון בחיפוש עבודה במקצועות הקולינריה, ותאפשר פתיחת דלתות בעולם ...
סניפים
נתניה
מכללת השף
טבחות
 ההתפתחות הגדולה של העולם הקולינארי הן בארץ ובעולם מגבירה את הדרישה לאנשים מקצועיים ומיומנים בשוק העבודה. תכנית לימודים עדכנית ומהנה זו מכשירה למגוון עיסוקים בתחומי הקולינריה. המסלול מקנה כלים...
סניפים
תל אביב,חיפה,באר שבע,ירושלים,ראשון לציון
המכללה האקדמית כנרת
פיתוח יזמות תיירותית
הכשרת יזמים ובעלי עסקים בתעשיית התיירות והאירוח בכלים ודרכים חדשות לפיתוח יזמויות חדשות וייעול כאלו קיימות. מסלול הלימודים מקנה כלים להתמודדות בתעשייה מתפתחת זו, ומפגיש עם מושגים בסיסיים הנדרשים במ...
סניפים
כנרת (קבוצה) - ליד צומת צמח
רימונים
בישול A la cart
הקורס המיועד לטבחים בלבד, ובבסיסו התמחות והכשרה קולינרית בענף המסעדנות לכל אלו העוסקים במקצוע הטבחות. עיקר הקורס מתבצע במטבחים הלימודיים של המכללה, שם מתרגלים הכנת מנות בשיטת a la carte, וכן סיורי ...
סניפים
טבריה
דן גורמה
טבחות סוג 3
לימודים והכשרה למבחנים סוג 3 מטעם משרד הכלכלה לבעלי ותק מקצועי של לפחות שבע שנים או שעבדו שנה לפחות כטבח סוג 2, ומעוניינים לשדרג את הסיווג המקצועי שלהם. בתום הלימודים העיוניים והתרגול המעשי בסדנאות...
סניפים
חיפה
רימונים
אומנות הבישול סוג 5 - מסלול הסמכה לשפים
לימודים מתקדמים כהכנה למבחני הסיום לצורך הסמכת משרד הכלכלה לתואר "שף". המונח שף הוא קיצור המונח הצרפתי Chef de Cuisine - "ראש המטבח", וכשמו כן הוא. זוהי ההסמכה הבכירה ביותר בענף...
סניפים
טבריה
רימונים
טבחות סוג 1 - אומנות הבישול
המוטו של התאחדות אשפי המטבח הבינלאומית הוא "אומנות הבישול היא אומנות החיים", ואכן אומנות הבישול תפסה זה מכבר את מקום מקצוע ה"טבחות". לא עוד פעילות מכנית על פי כללים מוגדרים, אלא...
סניפים
טבריה
רימונים
אפיה לחובבים
אם שוב העוגה לא הצליחה, ואין לכם מושג איך לקשט אותה נכון, בואו והצטרפו לסדנת שיעורי אפייה, במהלכה כל משתתף מרדד, לש, מקציף ואופה בעצמו, תרגול מעשי והדגמות של השף ברמה מקצועית גבוהה ויחס אישי. &nb...
סניפים
טבריה
רימונים
טכנולוגיה של האפייה
העמקת הידע הטכנולוגי לקונדיטורים וטבחים בתורת החומרים עמם הם עובדים. באמצעות היכרות זו יוכלו לשפר מוצרים רבים, להאריך את חיי המדף שלהם, ולמנוע תקלות, תוסבר הסיבה לכל מקרה קלקול, וכיצד ניתן לפתור ול...
סניפים
טבריה
רימונים
"פותחים שולחן" בישול לחובבים
קנו לעצמכם מתנה - סדנאות בישול ואפיה אשר ילמדו אתכם כל נושא קולינרי שתבקשו. שיעורים מהנים וחוויתיים שיעזורו לכם להפתיע משפחה וחברים במאכלי עמים, פשטידות, לחמים וקינוחים מיוחדים ומקוריים. בואו להנות...
סניפים
טבריה
דן גורמה
טבחות סוג 4
לימודים והכשרה למבחני סוג 4 מטעם משרד התמ"ת עבור בעלי ותק מקצועי בטבחות של שמונה שנים ומעלה, או שעבדו שנה לפחות כטבח סוג 3, וברצונם לקבל סיווג מקצועי גבוה יותר. תרגול מעשי בסדנאות עבודה ולימוד...
סניפים
חיפה
בית הספר הארצי לתיירות
מפעילי תיירות יוצאת ונכנסת
מטרת התכנית להכשיר עובדים מקצועיים בתחום התכנון, הייצור, התפעול, השיווק והמכירות של מוצרי תיירות יוצאת לחו"ל ושל תיירות נכנסת לארץ. מסלול הלימוד מכין להשתלבות בחברות תיירות בתפקידי תכנון,...
סניפים
תל אביב
דן גורמה
אפיית לחם
סדנה בת שלושה מפגשים ללימוד אפיית לחמים, המקנה ניסיון וידע רב ליצירת סוגי לחמים מגוונים והיכרות עם היבטים בטכנולוגיית מזון ובחומרי גלם. הקורס מקנה היכרות והתנסות עם חומרי גלם יחודיים, מגוון שיטות א...
סניפים
חיפה
דן גורמה
טבחות סוג 5
לימודים והכשרה למבחני סוג 5 מטעם משרד הכלכלה לבעלי וותק מקצועי בן תשע שנים לפחות, או שעבדו שנה כטבח סוג 4, או שנתיים כטבח סוג 3, ומבקשים לקבל את הסיווג המקצועי המתקדם ביותר לאחר בחינות הסיווג ...
סניפים
חיפה
דן גורמה
אומנות הקולינריה המקצועית
הכשרה בבישול מקצועי עבור המעוניינים להתמחות באומנות הבישול למסעדות. לימודים מעשיים ועיוניים להקניית יסודות המקצוע לבישול נכון, תוך בחירה קפדנית של חומרי הגלם ומיצוי המיטב מהם בתהליך הכנתם. תוכנית ה...
סניפים
חיפה
מצא אותנו ב-‪Google+
מפת אתר לגולש  |   פרסם באתר  |   תנאי שימוש
חברת לידר בע"מ (קורסים)
בית ברק, רחוב הרברט סמואל 37, חדרה
טלפון: 077-5501133
פקס: 153-4-6323192
מייל: leader@leaderltd.co.il
 
© כל הזכויות שמורות לאתר