תזונה טבעונית הולכת ותופסת אחיזה בציבור בעקבות מחקרים רבים שהעידו על בריאותה ויכולתה להאריך את תוחלת החיים. רבים הבריאו ממחלות קשות לאחר ששינו את הרגלי תזונתם ועברו לטבעונות, אך מעבר זה כרוך בשינוי מאתגר המשפיע על מגוון היבטים בחיי היומיום, לכן יש חשיבות לרכישת ידע הולם אשר יאפשר לבצע מעבר זה באופן נכון, בריא ומאוזן. מסלול ייחודי זה מקנה את מיטב הידע והכלים הנדרשים לניהול אורח חיים טבעוני, בריא ומאוזן, כולל סדנאות חוויתיות להכנת מזון טבעוני טעים ובריא. סגל ההוראה כולל מרצים מנוסים, טבעונים בעצמם, אשר יעבירו את המידע העדכני ביותר בתחום.
מקום הלימודיםתל אביב, חיפה מתכונת הקורס40 ש"ל, 10 מפגשים. מנהל הקורס: ד"ר חיים רוזנטל
M.D. RCHom, ניהול מקצועי ד"ר לוסי סלע
Ph.D.
קהל היעדהמעוניינים לשנות את הרגלי התזונה שלהם ולשפר את בריאותם ואת בריאות בני משפחתם באמצעות מעבר לתזונה טבעונית
הסמכהתעודת סיום מטעם מכללת רידמן
נושאי הלימוד - גישות שונות לטבעונות
- טבעונות בהיבטים דתיים, היסטוריים, מסורתיים, אבולוציוניים ונפשיים
- תהליך הלעיסה, פירוק המזון, הספיגה וההפרשה
- מזון מן הצומח- יתרונות וחסרונות
- מזון מן החי-יתרונות וחסרונות
- הכרת המזונות- מרכיבים ותכונות
- תבלינים, צמחי מרפא וממתיקים טבעיים
- השפעת הטבעונות על המערכות השונות בגוף
- מניעת חסרים תזונתיים, בדיקות דם ומעקב רפואי שוטף
- התאמת טבעונות לאוכלוסיות שונות (קשישים, ילדים, נשים בהיריון, מניקות)
- גישות שונות לצירופי מזון מומלצים
- מזונות לא בריאים בטבעונות
- מזונות ירוקים
- תוספי חלבון בתזונה