בקורס זה יוקנו הלכות כשרות הבית היהודי, נשמע מפי רבנים מומחים כיצד נזהה תולעים, וכיצד נבדיל בין משקה חריף כשר לאחד שאינו כזה. נכיר בצורה מעשית ומוחשית את הלכות תרומות ומעשרות וחלה, נלמד באופן בסיסי את הלכות שמירת השבת בבית היהודי, ואת ההפרדה הנדרשת בין בשר בחלב בנוסף להמלחה.
מקום הלימודים
ירושלים, בני ברק
מתכונת הקורס
10 מפגשים
מחיר
1500 ש"ח
קהל היעד
לנשים בלבד
תנאי קבלה
נשים מעל גיל 18
הסמכה
תעודת סיום קורס ממכללת עוצמה
נושאי הלימוד
- חומרי גלם, טכנולוגיית המזון: סוגיות דגים הנמכרים בשוק
- תהליך הכשרת הבשר, חלקי הפנים, מליחה, צליית כבד, דם וזיהוי בשר
- טבילת כלים – הכשר כלי-בית, הגעלה וליבון כלים כולל פסח
- תערובות – בשר וחלב ושאר איסורים, חלב ודגים, בשר ודגים
- חלב עכו"ם, גבינות עכו"ם, אבקת חלב עכו"ם, יין נסך
- הלכות שבת
- הלכות שבת
-חרקים במזון
- תרומות ומעשרות
- המכון התלויות בארץ
- המטבח החדשני בהלכה
- הפרשת חלה וניפוי קמח