הכנת המזון כוללת בתוכה מכלול מרכיבים רחב כמו סוג האוכל, הכנה, חומרים ותוצרים, כמו גם ביטויים עשירים מהעולם הפנימי והחברתי של העושה במלאכה; החל מאופן כניסתו למטבח, התבטאויותיו במהלך ההכנה, בחירותיו, יחסו לסובבים ורגשותיו כלפי התהליך והתוצרים. לרוב, אלו המגיעים למטבח החינוכי-טיפולי סובלים ממצוקות נפשיות שונות, והאפשרות לבשל מעניקה נקודת כוח משמעותית באישיותם, אשר אותה ניתן לפתח ולהרחיב. עוצמתו של הבישול החינוכי-טיפולי הוא במציאת משמעויות ברבדים נוספים וחדשים בתוך מסגרות חינוכיות, ובכך להגדיל את יכולת הוויסות הרגשי, הבחינה העצמית, והתמודדות טובה יותר עם המצב. מסגרת חינוכית זו מאפשרת במקביל גם רכישת כישורים ומיומנויות בתחומים כמו ידע עולם, מיומנויות חברתיות ופיזיות-מוטוריות, תזונה וכישורי חיים.
במהלך הקורס נרכשים כלים להקמת מרכז בישול חינוכי-טיפולי, במטרה לתרום מהידע שנרכש וליישמו עם בני נוער, ילדים ומבוגרים בקהילה ובמוסדות.
מקום הלימודיםשדות נגב, ליד נתיבות
מתכונת הקורס112 ש"ל, 28 פגישות בימי שני בשעות 11:45-08:30. מרצים: משכית הודסמן, דותן שפירא
מחיר3600 ₪ או 4 שעות שבועיות לשבתון. עלות חומרי גלם - 600 ₪
קהל היעדאנשי חינוך העוסקים בהוראה או טיפול, מורים לחינוך מיוחד, סטודנטים לחינוך מיוחד, בלתי פורמאלי או ייעוץ חינוכי
הסמכהתעודה מטעם מכללת "חמדת הדרום", היחידה להתפתחות מקצועית, 60 שעות מוכרות לאופק חדש
נושאי הלימוד- הקשבה - אני כמורה: שדה אי הוודאות בבישול
- שפה ודרכי חשיבה בבישול חינוכי- טיפולי
- השדה החינוכי- מיומנויות חברתיות
- כישורי חיים, מרכיב תרבותי, ידע עולם
- גינות טיפוליות, קהילתיות ואקולוגיות
- הקמת קבוצה במוסד החינוכי
- ניתוחי מקרה והדרכה - הדגמה על עבודה בזירה הבישולית