מעוניין להתקדם צעד אחד קדימה

לעבר השכלה מקצועית מעשירה?
פנה אלינו עוד היום לקבלת פרטים ונשמח
לסייע לך בקבלת החלטה!

על הקורס

סילבוס

לוגו

מסלול לימודים ייחודי מסוגו- "מתמחה בייצור שמן זית", התוכנית עוסקת בכל הקשור לגידול עצי זית, ייצור שמני זית ומוצרים נלווים. המסלול מיועד למגדלי זיתים, יצרני שמן הזית, לעוסקים בתחום תעשיית הזית ולכל חובבי ואוהבי שמן הזית המבקשים לרכוש ידע מקצועי ומעמיק בנושא. המסלול יכלול מגוון רחב של קורסים, החל מקורסי מבוא: מבוא לגידול הזית, בוטניקה, הזנים השונים הקיימים בארץ ובכלל, היסטוריה של הזית, דרך תהליכי יצור, שיטות חדשות בגידול ומסיק, אנליזה מעבדה, בדיקות איכות ועד קורסי טעימות,שיווק שמן זית ועוד. את תכנית הלימודים פיתח ומרכז ד"ר פתחי עבד אלהדי, לשעבר מדריך הענף במשרד החקלאות, יועץ מקצועי לענף הזית בארץ ובמדינות זרות.

 

מקום הלימודים

תל חי, אצבע הגליל

 

מתכונת הקורס

120 שעות אקדמיות. הלימוד מתקיים במתכונת של יום שבועי מרוכז. ימי ראשון בשעות 10:00 – 16:00, לצד הלימודים התיאורטיים וההתנסות המעשית במעבדות, ישולבו במסלול הלימודים גם סיורים מקצועיים בכרמי זיתים ובבתי בד.

 

מחיר

5870 ₪ כולל דמי הרשמה.

 

נושאי הלימוד

בוטניקה  ופיזיולוגיה : הקורס יעסוק בהיבטים שונים של הצמח כרקע להבנת גידול הזית. הקורס יכלול נושאים של מבוא לבוטניקה וסיסטמאטיקה, פיזיולוגיה של הצומח, מורפולוגיה, רביה של צמחים בכלל ושל עץ הזית בפרט.

כימיה כללית ואורגנית : מבוא כללי לכימיה + כימיה אורגנית בסיסית כרקע להבנת הרכב השמן והשינויים החלים בו בתהליך הגידול, הייצור ואחסנת השמן.

ריבוי הזית : הקורס יעסוק בשיטות הריבוי המקובלות בענף הזיתים ופיתוח גישות ריבוי חדשות העונות על דרישות המגדלים לאיכות.

גידול הזית : הקורס יעסוק בהיבטים השונים של גידול הזית ויכלול : מבוא לגידול זית, התאמה אקלימית וקרקעית תכנון נטיעה והכנת שטח, זנים, עיצוב וגיזום, טיפולים לשיפור איכות הזיתים, בדיקות קרקע להרכב הכימי והפיסיקלי, השקיה ודישון, מיכון המסיק בכרם, כלכלת הכרם, שטחים ויבולים בארץ ובעולם.

הגנת הצומח : הקורס יעסוק בגורמי מחלות ומזיקים ( פטריות, חיידקים, וירוסים, חרקים ועשבים) הפוגעים בחלקי העץ השונים: זיהוי גורמים אלה וגישות להדברתן. נלמד על הדברה ביולוגית, כימית, והדברה משולבת, וכן ישום תכשירי הדברה.

תהליכי עיבוד זיתים ושמן : הקורס יעסוק בכל תהליכי הייצור במפעלי הכבישה, תהליכי עצירת השמן, אחסון, סינון ובקבוק.

 טעימות שמני זית כתית ושיפור איכות השמן : הקורס יעסוק באיכות הכוללת של שמני הזית. איכות כימית מצד אחד ואיכות חושית מצד שני. נלמד על מרכיבי השמן השונים ותרומתם לתכונות החושיות החיוביות וכן השליליות. נלמד על גישות שונות לטעימה ונתרגל טעימות של שמנים לזיהוי ודירוג התכונות החושיות החיוביות והשליליות.

שיווק זיתים ושמן : הקורס יכלול את נושא  השיווק באופן כללי ויתמקד בבעיות שיווק הזיתים ושמן הזית בארץ ובחו"ל.

היבטים תרבותיים לזית ולשמן : הקורס יכלול הרצאות על מעמדו של עץ הזית ושל שמן הזית בשלושת הדתות ובתרבויות של עמים בנוגע לעץ הזית בהיסטוריה.

סיורים להכרת הכרם : הסיורים יעסקו במגוון נושאים: הכרת הכרמים באזורי גידול שונים בארץ (צפון, מרכז ודרום), הכרת הפגעים, סיורים במפעלי כבישה ובבתי בד. סיורים ארכיאולוגיים בעקבות תעשיית שמן הזית.

מעבדות : הכרת מבנה חלקי עץ הזית, הכרת פגעי הזית, בדיקות כימיות לשמני זית.

לוגו
  • סניף תל-חי - המכללה האקדמית

הסילבוס של ייצור שמן זית טרם עלה לאתר.
רוצים לקבל מידע עדכני לגבי הקורס הזה? פשוט מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

Personal Service

אנחנו נעשה את כל העבודה בשבילך

עדיין מתלבטים? לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות

שלח פניה

מתעניין בלימודים?
הדרך הקלה לאיתור קורס

לקבלת מידע נוסף ללא התחייבות:

אני מסכים/ה לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות
חזרו אלי
students

מעל עשור שצוות אתר קורסים פועל למתן שירותי ייעוץ לימודים, נשמח לעזור גם לך!