מבציר עד מזיגה - מסע לימודי ומעשי מרתק של נבכי הכנת היין בדרך להכנת החבית הראשונה. תוכנית לבוגרי לימודי היין התיאורטיים והתקדמות להכנת יין מעשית בחבית עץ אלון. חבית נותנת ליין את הטעם של העץ ממנו היא עשויה, וגם טאנינים המשמשים גם כחומר משמר טבעי. החבית גם עוזרת לחמצן את היין בצורה איטית ומבוקרת באופן יחסי. "דמיג'אן" הוא מיכל זכוכית הקיים שבין 5 ליטרים לבין 54 ליטרים. לפיית הדמיג'אן מותאם מכסה סיליקון עם חור שסתום חד כיווני, להוצאת הפחמן הדו חמצני הנוצר בתהליך התסיסה. ניתן להכין 300 בקבוקים, 225 ליטר או בדמיג'אן – 72 בקבוקים, 54 ליטר, בעבודה עצמאית בליווי מודרך וצמוד, ובעזרת כל החומרים והאביזרים הנדרשים למשימה, ובכללם ענבים בכמויות המתאימות למשימה, חביות אלון או דמיג'אנים, שמרים, בקבוקים, שעם, קפסול ומעבדות יין לבדיקה. מסלול הלימוד כולל מפגשים מעשיים החל מבציר הענבים מהכרם אל היקב, דרך כל תהליך הטיפול בתסיסה, יישון והכנה לביקבוק, והכל תוך מעקב צמוד, השגחה שוטפת וקבועה ע"י יינן היקב במשך כל התקופה. הקורס מעניק חווית עשייה מקצועית ומהנה, תוך שימוש בחומרי גלם מובחרים, ולהיות יצרן יין אך ללא עלויות הקמה של יקב פרטי.
מקום הלימודיםעכו.
מתכונת הקורס75 ש"ל, 14 מפגשים.
נושאי הלימוד- תקינות ובטיחות בעבודה ביקב
- מעקב הבשלה – דיגום ענבים בכרם, בדיקות מעבדה, תהליך ההבשלה וקביעת מועד הבציר
- בציר ענבים, מעיכה והכנת התירוש לתסיסה, בדיקות מעבדה
- תסיסה – מעקב התפתחות התירוש ליין בטעימה ובבדיקת מעבדה
- סחיטה – הפרדת היין מקליפות הענבים והעברתו להתבגרות בדמיג'נים
- שפיה ראשונה – סיום התסיסה המלולקטית, הפרדת המשקעים ואוורור היין
- מעבדה – הכרת ותרגול הציוד
- שפיה שניה –עקרונות , בדיקות ותיקוני חומצה בהתאם לצורך
- השפעות עץ – בחינת מצב היין, הוספת שבבי עץ אלון, שפיה שניה בהתאם לצורך
- עקרונות עבודה עם
SO2- אומנות ה-
Blend– בחינת מצב היין, החלטה על עירוב יינות מזני ענבים שונים
- הכנת היין לביקבוק
- קליטת הענבים ובהכנת התירוש לתסיסה
- תהליך היישון, טופיניג