קורס שמטרתו הכשרת יזמים ובעלי עסקים בתעשיית התיירות והאירוח, והקניית דרכים לפיתוח, ייעול והגדלת היזמות או העסק. המסלול מציג דרכים להתמודדות בתעשייה, ומפגיש את היזם עם מושגים בסיסיים הנוגעים להקמת עסק חדש, כלים לניהולו, ההיבטים העסקיים של שיווק ומכירות, הנהלת חשבונות וטכנולוגיה שימושית. הלימודים מסייעים לבחון את הפרויקט ולקבל את המידע והכלים להצליח בהקמה, בניהול ושיפור מתמיד של עסקים. התוכנית מורכבת משני חלקים עיקריים: יזמות כללית, ויישום הרעיון העסקי בנושאי תיירות, תיירות כפרית ומלונאות.
מקום הלימודיםתל חי הגליל העליון מתכונת הקורס96 ש"ל, כולל סיור ושעות הנחיית עבודות חקר אישית. מרצים מובילים: אלי שפירא, ראש התכנית למנהל בינלאומי בתיירות ומלונאות, ביחידה ללימודי תעודה, המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן. עמליה הרשקוביץ', יועצת עסקית בכירה, המתמחה בשיווק אסטרטגיה ופיתוח עסקי, נדב שם, בעל ניסיון רב בשיווק ובשיווק דיגיטלי ובעבודה עם עסקים קטנים
קהל היעדיזמים חדשים, לעוסקים בתחום התיירות, למפעילי ובעלי עסקים, אקדמאים
נושאי הלימוד- פיתוח תיירות גלובלית ומקומית
- התמודדות עם אתגרים אתיים
- התפתחויות ניהוליות בעידן החדש
- שינויים אקולוגיים, יזמות ירוקה
- מסעדנות
- הלנה, כולל מלונות, מלוניות וצימרים
- אטרקציות
- תיירות כפרית וחקלאית
- קמעונאות
- סיורים וטיולים, ספא
- יזמות עסקית
- המוצר התיירותי
- הליכים פורמאליים לפתיחת עסק והכרת רשויות המס
- תכנית עסקית וניהול פיננסי
- יסודות השיווק בעידן החדש
- אומנות המכירה
- תקשורת בין אישית
- מקורות מימון, דיווח ותשלומים
- היבטים משפטיים בעסק
- יישום הרעיון העסקי מרעיון למציאות
- מחקר ותכנון, ניתוח צרכי השוק
- ניהול, הכנת, הגשת והצגת תכנית עסקית
- תמחור, מדידת עלות מוצר או שרות