הקמת מסעדות הוא בין התחומים העסקיים המורכבים ביותר, משום אופי הפעילות וההשקעות הגבוהות הנדרשות להקמת עסק מזון. בקורס זה מדגיש את הצד הפיננסי בניהול עסק מזון, כדי להעניק ליזמים מגוון רחב של כלים פיננסיים הנדרשים במהלך הקמת עסק מזון מצליח. בין נושאי הלימוד במסלול: עריכת תוכנית עסקית, בחינת היתכנות והערכת שווי, בניית תפריט מהפן הפיננסי, גיוס מקורות מימון לעסק, תזרים מזומנים וניהול כספי שוטף, רישוי עסקים, ניהול הוצאות עובדים והוצאות מזון. מטרת התוכנית היא רכישת כלים ניהוליים מתקדמים לעסקים בענף המסעדנות, תוך דגש על ניהול פיננסי נכון ומיקסום הרווחים.
מקום הלימודים
עכו
מתכונת הקורס
24 ש"ל, 6 מפגשים, ימי רביעי בשעות 17:00-20:30
קהל היעד
בעלי עסקים בענף המסעדנות והמזון: מסעדה, בית קפה, בר, קייטרינג וכו', מנהלי מערכות מזון ומטבחים
הסמכה
תעודת סיום קורס מטעם מט"י גליל מערבי-קריות
נושאי הלימוד
- ניהול פיננסי של עסק מזון
- רישיון עסק, תוכנית השקעה
- תכנון ובניית תפריט מהפן הפיננסי
- ניהול פיננסי שוטף
- ניהול תזרים מזומנים, בנקים ורשויות המס
- הערכת שווי עסק מזון וקבלת החלטות