סדנה חווייתית להקניית ידע עיוני ומעשי לייצור גבינות איכותיות לכל המעוניינים לרכוש וניסיון בסיסי בייצור גבינות רכות וקשות, בעלי צימרים או יזמים צעירים המעוניינים לפתוח עסק בתחום. המסלול מעשי ברובו, אך כולל רקע תיאורטי דרוש כמו עולם החלב בארץ, בקטריולוגיה ותהליכי ייצור ושיווק. במהלך המפגשים יכינו המשתתפים מוצרי חלב ניגרים כיוגורטים, גבינות למריחה, ריקוטה, וגבינות צרפתיות, וגם יבקרו במחלבה.
מקום הלימודיםעכו
מתכונת הקורס25 ש"ל, 5 מפגשים, מנחה: סוזנה סירגנט, מתמחה בתחום החלב מזה 20 שנה ומשמשת גם כמרצה במרכז לשיתוף והדרכה חקלאית בינלאומית CINADCO
תנאי קבלהעל כל משתתף עליו להצטייד בסיר בישול מנירוסטה או אלומיניום 6-5 ליטר עם מכסה, כף בחישה מנירוסטה, סכין חיתוך וגזיה ניידת
הסמכהתעודה של מטי ומחלבת טבע עז. בתום הלימודים יוכלו הבוגרים ליהנות מהכנת גבינות מיוחדות וטעימות במיוחד בצורה עצמאית לחלוטין
נושאי הלימוד- ייצור משקאות חלב, מוצרים מוחמצים, יוגורט, לבן, גיל, אשל
- סוגי חלב, הרכב, תכונות, ערך תזונתי
- בקטרולוגיה
- ייצור גבינות רכות; למריחה, לאבנה, גבינת מילוי ואפיה
- ייצור ריקוטה, אורדה , חלומי, חמאה
- טכנולוגיית חלב וייצור גבינות רכות ומלוחות
- חומרי עזר, סוגי מחמצות, תהליך הכנה, מבנה וציוד חיוני מחלבה זעירה
- סניטציה והיגיינה, חומרי ניקוי וחיטוי
- יצור גבינות מלוחות טריות, גבינה צפתית ובולגרית
- טכנולוגיה וייצור גבינות חצי קשות וקשות, גבינות צרפתיות - קממברט, סנט מור